HOVE/ARENDAL: Det var ennå stor trengsel for å komme inn på festivalcampen (Se bildeserie fra Hovecampen her!) på Hove sent mandag kveld. Folk strømmet på, og vakter og festivalpersonell hadde nok å gjøre i kveldstimene. Køen for å få camp-pass var lenger enn tidligere på dagen, men de reisende trengte likevel ikke å vente mer enn rundt ti minutter for å slippe inn. Tross den store pågangen, var det ingen fvn.no møtte i køen, som var misfornøyd med å måtte vente litt med å få satt opp teltet.

— Kjempeservice! - Vi ble først sendt til "Hove-campen" av noen vakter som virket som om ikke de hadde helt peiling. Da måtte vi kjøre langt av sted til en langtidsparkering. Men vi fant ut at vi ikke ville være der fordi det var så langt ifra området, og etter litt om og men kjørte vi tilbake igjen til festivalområdet. Da vi kom hit, var alle utrolig hjelpsomme! De bar bagasjen for oss og vi har fått kjempeservice! sier Tina Ryr (20) og Marianne Alnes (21) fra Fredrikstad.

De startet på turen til Hovefestivalen fra Fredrikstad klokken 09.30 mandag og brukte god til til Arendal.

— Vi har hatt mange stopp ja, og brukt goood tid! flirer de to Fredrikstad-jentene.

Selve festivalområdet er de foreløpig svært fornøyd med. De skal være på Hove hele uka, og selv om de ennå ikke har fått sjekket ut så mye, synes de campen ser fin ut. Jentene er blant annet glad for at Hove er litt " utenfor allfarvei" og ikke midt i en by.

— Dette gir den rett festival-stemningen. Vi gleder oss til å komme inn! Nå skal vi grille og kose oss. Killers og Kaiser Chiefs blir høydepunktene, konstaterer de to, som valgte å reise på Hove i stedet for Quart i år på grunn av det gode musikk-programmet.

Sen telting

Eirik Folkvord (22) og Amund Skuterud (22) har reist fra Åmot i Modum for å komme på Hovefestivalen. Da de nådde camp-området rett før klokken 22.00 mandag kveld, hadde de brukt tre timer på turen og var storfornøyd med både tur og område.

— Vi hadde en bekjent her som kom og møtte oss og guidet oss inn. Dette ser bra ut! Nå skal vi sette opp teltet! smiler de, vel innenfor.

De to guttene, som også skal tilbringe hele uka på festival, har Queens of the Stone Age og Mooving Oos som sine musikkfavoritter.

LANG KØ: Mandag kveld var køen lang for å komme inn på festivalcampen på Hove. Foto: Elling Svela