FOLKSOMT: Om lag 7000 publikummere hadde tatt veien til Bendiksbukta like før klokken 18. Foto: Steinar Vindsland (MMS)

KRISTIANSAND: Om lag 7000 personer stod klar da den australske trioen åpnet med låta «Dimension», samme låta som er åpningssporet på bandets EP fra 2005. — Kom og se hvor gærne vi kan bli på scenen, sa bassist og tangentmann Chris Ross på telefon til Fædrelandsvennen før bandet ankom Kristiansand.

Og det var akkurat som gærninger de åpnet ballet. Selv om bandet kun har tre medlemmer, lagde de trøkk og liv som om de var dobbelt så mange.

Ross og bandkompisene Myles Heskett og Andrew Stockdale utgjør et av de mest omtalte rockebandene i år. Debutalbumet inspirert av rock fra sent 60-tall og tidlig 70-tall er for lengst solgt til platina.

Heteslag

I et strålende sommervær ga de alt på scenen under Quartfestivalens åpningsdag tirsdag. Bandet gikk på scenen nøyaktig etter tidsskjemaet klokken 17.45. Litt over klokken 16 åpnet det norske metalbandet Torch årets festival.

Publikum var imidlertid noe daffe i solskinnet. Faren for heteslag og uttørking er overhengende, noe Quart-ledelsen har tatt konsekvensene av. En rekke vannstasjoner er satt ut, og tusenvis av liter er allerede tømt ned i tørste publikumsmager.

— Det blir delt ut mye vann og solkrem foran scenene. Vi har hentet inn ekstra sanitetspersonell. I tillegg er det flere vakter enn før fordi vi har fått tilslutning til åpen skjenkebevilling, og tar dette på alvor, sier pressetalskvinne for Quarfestivalen, Trine Sollie, til NTB.

Køproblemer

Dessverre for mange publikummere, stod køen for å komme inn på Quart-området like før australienerne gikk på scenen et helt kvartal i Østre Strandgate. Mange måtte dermed nøye seg med å høre dunkingen fra Bendiksbukta.

Noen få billetter finnes fortsatt å kjøpe i Gravane i Kristiansand etter at det ble lagt ut 200 ekstrabilletter tirsdag for å holde unna for svartebørssalg.

En person er politianmeldt for å ha solgt en falsk billett.

— Han har oppgitt fullt navn, telefon- og kontonummer, så vi regner med at den saken skal være grei å avslutte, sier Sollie.