KRISTIANSAND: — For oss er Quartfestivalen den største eventen i Norge. Festivalen har alltid vært viktig for oss, siden den alltid har prioritert god hiphop, sier Yosef Wolde-Mariam.

Han er for øyeblikket den minst berømte halvparten av hiphop-duoen Madcon.

Det er som kjent Tshawe Baqwa som har tatt mesteparten av medietrøkket i høst etter seieren i TV2s «Skal vi danse».

I går kom andrealbumet «So Dark the Con of Man» ut, og allerede første dag solgte den til gull - 15.000 eksemplarer. Både VG, Aftenposten, Dagbladet og Fædrelandsvennen gir plata terningkast fem, samtidig som singelen «Beggin'» har toppet VG-lista fem uker på rad.

Alt dette gjør det enkelt for Quart å slippe Madcon til på sin scene til sommeren. Madcon var heller ikke i tvil om at dette var festivalen de ville til.

Prioriterte Quart

— Fordi det går så bra med oss, fikk vi beskjed om at vi kunne ønske oss hvilken festival vi ville prioritere i sommer. Da valgte vi selvsagt Quart, sier en svært fornøyd Yosef.

Madcon har vært faste gjester på Quartfestivalen i en årrekke, enten de har opptrådt som seg selv, sammen med Paperboys eller bare som publikum.

— Det beste Quart-minnet mitt må være da jeg lå i en hengekøye i Bendiksbukta i backstageområdet og kunne se rett ned på The Roots som opptrådte. Jeg kunne se at alle andre sto der nede og knuffa for å komme fram, og der lå jeg, sier Yosef.

Endelig offentlig

Kjærligheten gjengjeldes av festivalsjef Daniel Nordgård, som er glad Quart endelig har begynt å offentliggjøre artister. Før helga kom The Grand og O' Death, og i dag slippes Madcon.

— Personlig er jeg kjempefornøyd med denne bookingen. De representerer en form for kvalitets-hiphop som holdt på å bli borte. Vi fester vår lit til at de skal gjenreise sjangeren, sier Nordgård.

Billettene til neste års Quartfestival ble lagt ut for salg lørdag, og Nordgård vet at han bør ha et par hovednavn på plass før det blir fart i omsetningen.

— Jeg kan ikke si noe om når de kommer, sier festivalsjefen.