KRISTIANSAND: I hvert fall lå det an til at et flertall på 27 mot 26 utsetter saken, da Fædrelandsvennen gjorde en ringerunde i går kveld.

Nyheten slår ned som en bombe hos Quarts styreleder Steinar Olsen:

— Dette er ikke greit. Hver dag er viktig nå. Konkurrentene jobber for fullt, og vi har mange planer som vi har satt på hold i påvente av kveldens bystyremøte. Utsettes saken, får vi problemer. Om det rakner helt, kan jeg ikke si, men sommerens festival blir i hvert fall dårligere enn vi håper, sier Olsen.

Utsettes

Det var partiene Rødt, KrF, Frp, Demokratene, Senterpartiet og Pp som i går kveld signaliserte «sannsynlig støtte» til en utsettelse.

Og begrunnelsen er mangelen på informasjon og betenkeligheter med å la seg styre av kulturstiftelsen Cultiva.

Det er Rødts Halvor Fjermeros som fronter kravet om utsettelse sammen med KrFs Jørgen Kristiansen.

— Vi har ikke fått regnskaper fra Quart om økonomien. Dessuten foreligger ikke budsjett og ordentlige fremtidsplaner - kun fine, uforpliktende ord i et strateginotat. Grunnlaget å fatte beslutning på er skandaløst tynt, sier Fjermeros.

— I tillegg har vi Cultiva som i sitt «redningsvedtak» setter betingelse om at bystyret ettergir gjeld. Denne planleggingen på annen manns grunn kan vi ikke ha. Det er bystyret som skal styre kulturpolitikken i Kristiansand. Cultiva skal ikke presse bystyret på denne måten, sier Fjermeros.

— Jeg vil ikke Quart til livs. Quart er flott, men det legitimerer ikke at festivalen skal få forkjørsrett i bevilgningsspørsmål. Dette er prinsipielt viktig - også i forhold til andre festivaler, sier han.

Kritisk

KrFs Jørgen Kristiansen er også meget kritisk til mangelen på informasjon.

— Vi har etterlyst regnskap. Noe skal visst legges fram i bystyremøtet i kveld, men jeg skal ha skikkelig dokumentasjon før jeg vil behandle saken. Hvor er oversikt over økonomisk balanse - og hvor er kvalitetssikrede tall, spør han.

Sps Nils Aurebekk sier han er for Quart og for å redde festivalen.

— Men vi må ha en viss kvalitet i saksforberedelsene i et bystyre. Dessuten reagerer jeg på presset fra Cultiva. Jeg er sterkt inne på å støtte en utsettelse, sier han.

Frps Tor S. Utsogn vil også utsette, fordi han mener et bystyre må ha et minimum av kvalitet i saksgangen.

— Vi sier i utgangspunktet nei til å støtte Quart. Hvis vi fortsatt får mangelfull informasjon, kan det være vi støtte en utsettelse, sier han.