— Nå er jeg i alle fall brun og det er det viktigste, ler «Ali» på telefon fra Oslo.

Onsdag kveld kom han hjem til fem minusgrader etter å ha tilbrakt nesten tre uker i tretti grader pluss.

To nominasjoner

— Jeg er i ferd med å bli forkjølet, men har i alle fall et skjerf. Resten av bagasjen min er borte da jeg havnet midt i flykaoset, sier «Ali» som må på handletur for å kjøpe varme klær. Da Fædrelandsvennen snakket med ham var han fortsatt iført hawaii-shortsen fra Chile.

Gutten fra Tinnheia er nominert i to kategorier, årets mannlige artist og årets hit med låten «Stars». I førstnevnte kategori konkurrerer han blant annet mot forbildet Robert Post.

— Jeg er fan av ham og har hørt mye på platen hans. Det skal bli gøy å treffe ham og de andre artistene på lørdag. For meg er det stort nok bare å bli nominert. Det viser at folk setter pris på det jeg gjør og at jeg blir tatt på alvor, sier 18-åringen som ikke har rukket å bli nervøs ennå.

Skal opptre

Mye av gårsdagen gikk med til øving på puben Muddy Waters i Oslo. I tillegg til å være nominert skal «Ali» også opptre under Spellemannsprisutdelingen på Chateau Neuf. Dette har vært planlagt lenge. Nominasjonene kom bare som en ekstra stor og overraskende bonus. Kristiansandsgutten skal synge én sang, men hvilken forblir en hemmelighet. De andre artistene som opptrer er Ravi & DJ Løv, Maria Mena, Briskeby, Alarmpris-vinner Sofian, Mira Craig, Paperboys og LilyJets.

I løpet av de tre ukene i Chile har «Ali» tenkt lite på Spellemannsnominasjonene og sjansene for å vinne en eller begge kategorier. I stedet har han brukt tiden sammen med moren og de to yngre søstrene som fortsatt befinner seg i Chile sammen med slekten.

— Litt kjipt at de fortsatt er der nede, men jeg får i alle fall huset for meg selv i et par uker, sier «Ali» som også gleder seg til å se kjæresten Iris igjen når han kommer tilbake til Kristiansand søndag. Det planlagte møtet i Kristiansand onsdag, satte SAS Braathens-kaoset en effektiv stopper for.