KRISTIANSAND: — Tool er fett som f! Jeg er veldig glad for dette. Jeg har vært på jakt etter dem i seks år, sier festivalsjef Toffen Gunnufsen.I dag bekrefter han offisielt det TV 2 mente å vite tidlig i januar: at Tool er klare for Quart. De amerikanske monumentalrockerne slipper sin fjerde fullengder i april/mai, og de er kjent for å ha fanatiske fans over hele verden. Toffen er en av dem.- Folk går jo bananas. Jeg har til og med fått mailer fra folk i Brasil som har lest rykter på nettet om at vi skal ha dem! Vi har hatt dem bekrefta i to uker nå. Det gjaldt bare å få bestemt hvilken dag det skulle bli. Nå vet vi at det blir 4. juli, sier Toffen. Drøm i oppfyllelse

Det betyr at Tool åpner som hovedband på Quart-tirsdagen med en konsert Toffen har drømt om helt siden han hørte førsteplata «Undertow» fra 1993. Oppfølgeren «Ænema» kom i 1996, og nå har ikke bandet gitt lyd fra seg siden «Lateralus» i 2001. Det er i år hele ti år siden den første og hittil eneste gangen Tool har spilt i Norge. Det skjedde da de i 1996 varmet opp for Rage Against the Machine på Rockefeller. Frontfigur James Maynard Keenan var for øvrig på Quartfestivalen i 2000 da han spilte med «A Perfect Circle» på Vaskeriet.Toffen tror Tool kan komme til å gjøre det helt store i Europa med plata som kommer nå. De skal også spille på de store europeiske festivalene Rock am Ring, Rock im Park, Roskilde og Reading i sommer.- Tool er jo store allerede i Statene. Selv ble de også overrasket da det kom 60.000 for å høre dem på Roskilde. Dette er et band som er mye større enn det platesalget tyder på, sier Toffen. «Heilt i hundre»

Internt i Quartfestivalen har folk nemlig stilt spørsmål ved om Tool er et band som kommer til å selge veldig mange billetter. Akkurat det har vært et irrelevant spørsmål for Toolfan Toffen, selv om han altså også er overbevist om at han har gjort et publikums-scoop.- Plateselskapsfolka er heilt i hundre over dette, sier han begeistret.Med Depeche Mode og Kanye West som de to andre sikre hovednavnene, venter Toffen at programmet vil begynne å ta form snart.- Kommer Placebo?- Heheheh. Vi vil gjerne ha Placebo. De kan for øyeblikket spille en dag som ikke passer for oss, men de er ikke utelukket.- Hva med Muse?- Vi prøver å overbevise dem om at de må legge den skandinaviske delen av turneen sin til månedsskiftet juni/juli, sier Toffen. Alternativet er midten av juni, så dermed skulle det være 50/50 sjanse for Muse på Quart.Følg med i neste episode!