KRISTIANSAND: I morgen starter Kilden sin skoleturné «Kilden med det rare i». I dag var det klart for førpremiere i Kilden, foran 1000 skolebarn fra fem til femten år.

Se smakebiter fra forestillingen i videoen øverst i saken.

Jørgen Kristiansen (KrF) utførte sitt første offisielle oppdrag da han som varaordfører, og med ordførerkjede rundt halsen, åpnet forestillingen.

– Vi kan fylle Kilden ti ganger bare med skoleelevene i Kristiansand. Denne konserten var utrolig flott, og den gjør klassisk musikk litt mer tilgjengelig med et humoristisk tilsnitt. Dette kan jeg anbefale for resten av Vest-Agder, sier Kristiansen.

Skoleturneen skal i løpet av høsten innom alle kommunene i Vest-Agder, og Kristiansand Symfoniorkester (KSO) vil spille for alle skolebarn på første til tiende trinn i fylket. I løpet av konserten spilles blant annet Tsjajkovskijs «Svanesjøen», Griegs «Norsk dans no to» (bedre kjent som Norge Rundt-musikken) og Bachs «Air». Danser og skuespiller Kyrre Texnæs binder det hele sammen, i samarbeid med KSO-dirigent Rolf Gupta.

– Dette var utrolig gøy. Jeg opplevde at vi hadde god kontakt med publikum. Til vanlig er dirigenten den eneste som får lov til ikke å sitte stille, men her får alle lov, sier Gupta.

Og skoleungene ble tydelig begeistret for musikken.

– Dette var fint. Jeg har aldri vært på noe sånt før, sa Jesper Solli (13) fra Grim skole.

– Det var fin og rolig musikk, men jeg holder meg til fotballen, mente Stine Rognlid (13) fra Grim.

– Dette var kjempegøy. Det var moro at de gjorde noe med musikken, og ikke bare satt der og spilte den, sa Andreas Storm Larsen Tjelland (12) fra Tordenskjolds gate skole.

– Personlig er jeg veldig glad i slik musikk, så dette var veldig gøy. Jeg nøt hele forestillingen. Det er mye følelser, og man kan nesten bestemme selv hva det skal handle om. Jeg kommer definitivt tilbake hit, sa Maren Wetrhus (15) fra Grim.