KRISTIANSAND: — Det er greit og praktisk, jeg trengte et øsekar, forteller Asle Ingebretsen fra Flekkerøy til fvn.no, mens han stikker en 50-lapp i røret.

Redningsselskapet har satt opp et betalingsrør i havneområdet under The Tall Ships´ Races, hvor øsekarkjøperne selv bestemmer prisen.

Til redningsskøyta

Pengene går direkte til redningsskøyta «Kaptein Egil J. Nygård», som driver redningsarbeid fra Lillesand i øst mot Mandal i vest.

— Vi trenger nattkamera som kan registrere varme og gi klare bilder, noe vi har bruk for under søk. I tillegg trenger vi nye drakter og hjelmer med kommunikasjonsutstyr. Alt er øremerket redningskorpset i Kristiansand, som består av rundt femti frivillige, forteller Petter Nipedal, markedsansvarlig i Redningsselskapet i Agder.

Håper på 250.000 kroner

— Vi har fått inn alt fra to til fem hundre kroner per kar. Om vi håper på en snittpris på femti kroner, og at alle karene blir solgt, er vi oppe i 250.000 kroner. Det er Network Norway som ga oss karene, med beskjed om å gjøre hva vi ville med dem, forteller Nipedal, som også er på plass på Tall Ships' Races for å fortelle hvordan folk kan ferdes trygt på sjøen.

Ingebretsen trengte karet han kjøpte, men medgir at det likevel er mest for å støtte en god sak.

— Jeg kjenner en del som jobber i Redningsselskapet, og er sikker på at pengene vil bli vel benytta. Det er en tøff jobb, og de trenger pengene, slår han fast.

HEMMELIG HANDEL: Petter Nipedal har solgt Lisbeth Skoie et øsekar. Hvor mye hun betalte, vil hun imidlertid ikke ut med. (Foto: Reidar Kollstad) Foto: Reidar Kollstad