Til tross for at filmen er satt opp med premiere i desember 2012 og del to med premiere et år senere, er det ikke noe mer informasjon om innspillingstider og skuespillere.– Opptakene skulle ha startet i april, men de kontaktet meg ikke om en kontrakt før for et par uker siden og nå forhandler vi om den. Jeg skal treffe Guillermo del Toro og Peter Jackson når jeg er i New Zealand etter at vi har vært i Australia og da får jeg finne ut mer, sier han til Latino Review.

Han har imidlertid lest manuset som han har fått tilsendt og sier det var veldig gjennomført og bra og at hans gamle rolle som Gandalf var vidunderlig.

– Men jeg har ingen kontrakt og jeg har ikke en oppstartsdag, så der står vi. For tiden er det stillstand, sier han. McKellen er den eneste skuespilleren som foreløpig har fått sitt navn knyttet til filmen, men det er ventet at Andy Serkis vil gjenta rollen som Gollum.

Det er blitt holdt prøvefilming for den sentrale rollen som Bilbo Baggins, men hvem som får rollen er foreløpig ikke offentliggjort. (©NTB)