HAUGESUND: Når Amandaprisen deles ut for 27. gang på lørdag, kan seks sørlendinger stikke av med dem.

I kategorien «Beste barnefilm» er regissør Arild Andresen nominert til den gjeve filmprisen med filmen «Keeper’n til Liverpool», sammen med produsent Håkon Øverås og Karin Julsrud for 4 ½.

Agnes Kittelsen fra Vågsbygd er nominert til «Beste kvinnelige skuespiller» for sin rolle i filmen «Sykt lykkelig». Hennes motspiller i filmen, Henrik Rafaelsen , er nominert til «Beste mannlige skuespiller» for samme film.

Sørlendingen Stein Berge Svendsen er sammen med Wenche Losnegård nominert for «Beste musikk» i filmen «Sykt lykkelig».

I kategorien for beste foto kan flekkefjæringen John Andreas Andersen sikre seg prisen for sitt arbeid med filmen «Kongen av Bastøy».

Prestisjetung film

I «Beste kortfilm» er regissør Jonas Matzow Gulbrandsen blant de nominerte, med filmen «Everything Will be OK». Han vant «Filmkritikernes pris» under Kortfilmfestivalen i Grimstad tidligere i år. Kortfilmen er en sørlandsproduksjon, spilt inn på Evje og med produsentteamet «De Jentene Der» fra Kristiansand. Broren Marius er fotograf på filmen. Jonas Matzow Guldbrandsen vant Amandaprisen i fjor for kortfilmen «Darek».

– Det er kjempegøy å oppleve at folk setter pris på filmene våre. Det er lett å si at priser ikke betyr noe, men i Norge er Amanda den mest prestigetunge prisen, og bare det å bli nominert er utrolig stort, sa Matzow Guldbrandsen til fvn.no da de nominerte ble kjent.

Selv tør han ikke håpe på nok en Amanda-triumf i år, men sier feedbacken «Everything Will be OK» har fått er nok i seg selv til å gjøre livet som filmskaper utrolig gøy om dagen.

Rekordmange filmer

Amandaprisutdelingen sendes direkte på TV2 fra Haugesund konserthus lørdag 20. august, og er en del av Den norske filmfestivalen som finner sted 17.–26. august 2011. Janne Formoe skal debutere som programleder på tv, sammen med sin skuespillerkollega Ingar Helge Gimle.

– Med et rekordhøyt antall på 34 norske filmer, har årets nominasjonsprosess vært svært omfattende, sier festivaldirektør og leder for Amandakomiteen Gunnar Johan Løvvik.

Se alle de nominerte her