GRIMSTAD:: — Vi har ikke så stor tro på replikker. Vi har faktisk bare én. Det håper vi skiller oss ut fra resten, sier Snorre Leikanger (17) fra Homborsund.

Kortfilmbattle er et samarbeid mellom Grimstad Min By, Turistkontoret i Grimstad, Oddensenteret, Grimstad kommune, Kortfilmfestivalen og Sørnorsk filmsenter. Til å lede prosjektet har de engasjert tidligere daglig leder for Fjæreheia drift AS, Stine Håtuft.

— Dette er fantastisk moro. Målet er at dette blir et fast årlig arrangement og at vi får integrert det i skoleverket også. Hensikten med arrangementet er å rekruttere filminteressert ungdom og å bidra til kompetanseheving blant unge filmskapere på Sørlandet i forbindelse med Kortfilmfestivalen, sier Håtuft.

VEILEDNING: Simen Samuelsen, 18 (i rosa t-skjorte), hjelper Simon Haanes 18 (t.v.), Christian Mørland Karlsen (17) og Carl-Fredrik Dahle-Olsen (18) med noen tekniske utfordringer. FOTO: CATHRINE SORDAL

I år er det totalt 12 ungdommer fordelt i fem lag fra Møglestu videregående skole i Lillesand og Strømsbu videregående skole i Arendal som deltar. Vinneren kåres av en fagjury bestående av en filmfotograf, en produsent og en manusforfatter.

— Alle fem filmene vises i Grimstad Kulturhus i morgen, og ordføreren skal avsløre vinneren og lese juryens begrunnelse. Vinneren får et gavekort på 1.000 kroner, et diplom fra Kortfilmfestivalen, sier hun.

Siden det er 23. gangen Kortfilmfestivalen arrangeres i Grimstad, ble det bestemt at filmene skulle produseres i løpet av 23 timer. Det har vært to lange dager for ungdommene, men de angrer ikke.

— Det er ganske intenst, men samtidig veldig gøy og lærerikt. Jeg kunne absolutt tenke meg å være med til neste år også, sier Eline Jakobsen (17).

Uken før konkurransen deltok alle ungdommene på en manus- og regiworkshop med regissør og manusforfatter Lilja Ingolfsdatter. Hun deltar selv under Kortfilmfestivalen med filmen «Neglect», hvor blant andre Agnes Kittelsen har en sentral rolle.

— De lærte veldig mye på workshopen, og det la et godt faglig grunnlag for å delta i konkurransen, sier Stien Håtuft.

DISKUSJONER: Snorre Leikanger t.v. og Kaja Skovborg har ikke alltid vært enige om hva slags film de skal lage. Det endte opp med en litt sær film med kun én replikk. FOTO: CATHRINE SORDAL