PRAKTBOK: Leonard Rickhard har nå fått sitt kunstnerskap presentert mellom to tykke permer, og er glad for det. Foto: Siv Dolmen

OSLO : Slik innleder Åsmund Thorkildsen sitt kapittel i den flunkende nye boken om Rickhards malerier.

Og tung er i sannhet også boken. 2,2 kilo veier praktveket "Leonard Rickhard Paintings" som gjengir 150 av verkene han har produsert gjennom snart 40 år. Utgitt på det tyske forlaget Arnoldsche Art Publishers,

leonard_rickhard001.jpg Foto: Siv Dolmen

presenterer den Leonard Rickhards kunst på tre språk; tysk, engelsk og norsk.

— Leonard Rickhard er vel den norske maleren i dag, ved siden av Odd Nerdrum og Håkon Bleken, som har en bunnfestet posisjon i kunstlivet. Han er beundret og respektert blant alle som er interessert i billedkunst, og har greid å holde en veldig høy kvalitet på sitt maleri gjennom flere tiår.

Det sier kunsthistoriker Åsmund Thorkildsen, som i dag er direktør ved Drammen museum, til Fædrelandsvennen.— Han er helt og holdent en moderne maler som behersker alle formale elementer – linje, flate og komposisjon – og tilfredsstiller det moderne blikk med hensyn til både romproblematikk og temaer. Samtidig viser han en tydelig tradisjonell tilknytning. Leonard Rickhard skaper moderne bilder som på mesterlig vis greier å bære arven fra den klassiske europeiske maleri, sier Thorkildsen.

Tungvekteren er trykket i 3000 eksemplarer, og kom i stand etter at en representant for forlaget var i Oslo og ble koblet med næringslivstopp og kunstsamler Christian Bjelland. Bjelland er i besittelse av en betydelig samling av Rickhards malerier, og ble en veiviser inn i hans produksjon for skaperne av boken.