KRISTIANSAND: — Odderøyhallen er ett av de beste alternativene i en dårlig situasjon, medgir Morten Møllberg, leder i CIA. Siden Aladdin etter alt å dømme må gis opp som ny rockescene, har Kristiansand Eiendom (KE) utredet flere alternative plasseringer på oppdrag fra politikerne. I dag kommer saken opp i kommunalutvalget, og rapporten fra KE foreslår altså Odderøyhallen. Alternativene Kick, Samsen og Vaskeriet forkastes, mens det såkalte Hans Johnsen-bygget i Vestre Strandgate 27 holdes som fortsatt mulig alternativ.

Kristiansand Eiendom ønsker å bruke av de 12,6 millioner kronene som ble avsatt til rockescene på Aladdin til å lage forprosjekt rundt Odderøyhallen. Der er det heller ingen naboer som kan klage på støy.

CIA-lederen er betinget positiv:

— Du mister jo drop in-effekten vi ville fått i sentrum. Men det viktigste her er tidsaspektet, sier Møllberg, som er redd det skal gå enda flere år før en rytmisk scene er oppe og står. I februar er det tre år siden Vaskeriet gikk konkurs og over to år siden bystyret bevilget 13 millioner kroner til rytmisk scene på Aladdin.

Blant andre Quartfestivalen har tidligere arrangert konserter i Odderøyhallen som per dato disponeres av idrettsetaten. Hans Johnsen-bygget ses likevel som et bedre alternativ av det rytmiske miljøet, mye på grunn av beliggenheten. Eierne av bygget, Havnekvartalet Kristiansand AS er avventende, men ikke avvisende.

— Vi jobber med ulike typer anvendelse av arealet. Det er spennende å se på de ulike mulighetene. Vi vil gjøre hjemmeleksa før vi vil si om det er noen mulighet for å få til en rytmisk scene der, sier Jon Bjørgum, styreleder i aksjeselskapet.

Kristiansand Eiendom foreslår i sin utredning å starte arbeidet med å utrede Odderøyhallen mens man venter på et utspill fra eierne av Hans Johnsen-bygget.

Samtidig foreslår rapporten altså å skrinlegge tanken på å bruke Kick av følgende årsaker:

Investering til ombygging anslås til 8 millioner kroner.

I tillegg kommer årlig leie på 2 millioner kroner.

Skal bygget kjøpes vil det koste 20 millioner kroner, og det blir en samlet investering på henimot 30 millioner.

Støyproblematikk i forhold til naboer.

Det rytmiske miljøets skepsis mot å kombinere nattklubb og konsertscene tillegges også betydelig vekt.

Til slutt i rapporten antydes det at en rytmisk scene vil kunne bygges fra grunnen av: «I de fleste tilfellene vil kostnadene ved tilrettelegging/ombygging m.v. nærme seg nybyggpris. Med dette utgangspunktet er det mulig at det ved en grundig gjennomgang av sentrale områder i byen kan finnes andre arealer som egner seg til formålet.»

Saken behandles i kommunalutvalget i dag, i formannskapet i morgen, og i bystyret 7. desember.