— Det har vært veldig overraskende med medieoppstyret. Jeg har vært på quarten i flere år. Vi satte klyster på publikum, dette var ikke noe problem for verken politi eller presse. Jeg har satt tissen i en støvsuger, det var heller ikke noe problem. Filmen "Sansenes rike" med pornografiske scener er sendt på fjernsyn, og likevel blir det sånt kjør, sa Schau da han vitnet i Kristiansand tingrett tirsdag.

I likhet med gitarist Ole Petter Andreassen forklarte han at ingen andre i bandet visste om sexstuntet på forhånd. Schau viste til tiden da han jobbet med radioprogrammet "XL" på P3. Da var det en viktig del av opplegget at man skulle overraske hverandre for å skape spontane reaksjoner. Og han sa at verken presserådgiver Pål Hetland eller pressesjef Espen Thoresen visste om stuntet på forhånd.

— Vi fortalte det ikke til dem fordi da hadde det etter alle solemerker ikke blitt noe av. Noe av styrken i bandet er overraskelsesmomentet, vi gir hverandre ofte en god omgang juling, det er ikke noe vi avtaler, det er det som blir bra kunstnerisk. Det gir en form for energi underveis når dette plutselig skjer, sa Schau.

Han har altså vedtatt boten på 10.000 kroner for sexstuntet.

— Det var av ren og skjær latskap, forklarte han retten i dag.

Aktor Ingrid Thorsen presset Schau på at han under politiavhør hadde sagt ting som tydet på at hele bandet visste om sexstuntet.

Til det svarte Schau at han var svært redusert da han avga politiavhøret, fordi han hadde vært på fest hele natten og fram til halv ti om morgenen. Men han understreket at bare han og Andreassen visste om stuntet.

Og han bekreftet også at han og Andreassen snakket med sexparet på et svaberg før konserten. Det var for at ikke de andre i bandet skulle høre hva de planla.

Espen Thoresen Hversaagod var veldig glad for at Schau ikke hadde fortalt ham om sexstuntet på forhånd.

— Da hadde jeg kommet i dilemma med hvem jeg skulle hatt lojalitet til, enten Quartfestivalen hvor jeg var ansatt, eller Schau som er en venn gjennom mange år.

— Det skulle ikke forundre meg om bare Schau og Andreassen visste dette, sa Thoresen Hversaagod.

Presserådgiver Pål Hetland sa også i retten at han ikke ante at det kom til å bli noe sexstunt.

— Hadde flere visst om dette, så hadde pressen fått rede på det lenge før festivalen startet, sa han iført en t-skjorte med påskriften "NYPD Witness protection program".

Hetland hadde for øvrig ikke sett et eneste lite barn i Bendiksbukta da sexstuntet pågikk.