Fædrelandsvennen traff Raylee til frokost dagen før den store dagen. Foto: Eva Myklebust
Koreograf Jens Trinidad går gjennom noen dansetrinn sammen med Raylee i Oslo Spektrum. Foto: Eva Myklebust
Raylee hilser på Siv Antonsen i kostyme- og sminkerommet. Foto: Eva Myklebust
Raylee og Ira Konstantinidis deler garderobe. Foto: Eva Myklebust
Raylee finner fram antrekket til åpninsnummeret. Lørdag ser du henne i MGP-finalen. Foto: Eva Myklebust
Raylee i garderoben Foto: Eva Myklebust

— Da jeg våkna på morgenen i dag tenkte jeg: Er det mulig. Det er en dag igjen. Det har gått så fort, forteller 17 år gamle Raylee (Charlotte Kristiansen) fra Arendal.

Se bilder fra kulissene i Oslo Spektrum over.

Fædrelandsvennen treffer henne til frokost på hotellet like ved Oslo Spektrum dagen før den store dagen. Finalen i Melodi Grand Prix. Den som vinner får representere Norge i Wien i Eurovision Song Contest som starter 19. mai.

Fædrelandsvennen traff Raylee til frokost dagen før den store dagen. Foto: Eva Myklebust

Hemmelig

Det var i fjor høst under innspillingen av Stjernekamp at Raylee fikk vite at hun fikk delta i Melodi Grand Prix. Men det måtte hun holde strengt hemmelig til det hele ble offentliggjort tidligere i år.

— Det var veldig vanskelig. Det er det verste jeg vet å holde på hemmeligheter.

Raylee finner fram antrekket til åpninsnummeret. Lørdag ser du henne i MGP-finalen. Foto: Eva Myklebust

Arendalsjenta mener at MGP-deltakelsen er hakket større en Stjernekamp:— Dette kan jo muligens bli en internasjonal greie. Det er mange som er engasjerte i Melodi Grand Prix, og jeg får vist meg til et bredere publikum. Jeg får drive med det jeg elsker - sang og dans. Dette er en kjempestor mulighet. Hadde jeg fått komme til Wien, hadde det vært en stor ære!

- Hvordan er følelsen for Wien?

— Det er så mange gode og dyktige artister, så det får bli opp til seerne. Jeg er veldig glad i låta mi, og har fått gode tilbakemeldinger. Man kan jo håpe, sier Raylee og smiler.

- Er du nervøs?

— Jeg er aldri nervøs, men jeg blir spent rett før jeg skal på scenen. Når jeg hører publikum får jeg et skikkelig kick. Det er lykke for meg å stå på scenen. Det er mitt rette element.

Koreograf Jens Trinidad går gjennom noen dansetrinn sammen med Raylee i Oslo Spektrum. Foto: Eva Myklebust

Energi

Nå har hun vært i Oslo i to uker for å forberede seg til morgendagen. Kostymeprøver og mye øving sammen med danserne. Intervjuer. Alt skal sitte.

MGP-låta til Raylee heter «Louder» og ble skrevet til henne for to år siden. Siden har den blitt fikset på, og nå mener hun at den sitter som den skal.

— Den handler om å nyte livet og dansen. Den viser en hardtarbeidende jente som sprer glede og masse energi.

Det var derimot ganske hardt å vise denne energien da videoen skulle spilles inn. Raylees far har drevet med boksing i flere år, og datteren har tatt opp sporten som en sidehobby. Det ville hun ha med i videoen.

— Jeg hadde kyssesyke og bihulebetennelse. Vi spilte inn 13 timer hver dag og hadde hatt en uke med dansetrening før det. Jeg synes at det ble et bra resultat med tanke på at jeg måtte bite tennene sammen og vise masse energi, forteller hun.

Støtte

Dagen før dagen er det prøver på åpningsnummeret og gjennomgangsprøve for alle de ti artistene med kostymer. Raylees kjæreste og foreldre har kommet for å støtte henne i innspurten.

Raylee hilser på Siv Antonsen i kostyme- og sminkerommet. Foto: Eva Myklebust

Foreldrene har støttet henne hele veien fra hun ble kjent som barneartisten Lotta.— Det var artist jeg ville bli. Da jeg spilte Annie, var det prøver i et helt år før premieren. En gang i uka kjørte de meg til øving i Oslo. Nå som jeg blir eldre og mer selvstendig reiser jeg mer alene. Men jeg kjenner savnet. Det var en stor glede å ha med foreldrene mine, forteller 17-åringen stille.

Kvart på ett møter hun opp i Oslo Spektrum. Tar en prat med Karin Park som kommer med gode råd til den unge artisten.

Koreografen Jens Trinidad får en stor klem får de sammen går gjennom noen dansetrinn. Alt skal sitte.

Så går turen videre innom kostymerommet, innom garderoben og ut på scenen for de siste prøvene.

Lørdag kveld ser du Raylee i MGP-finalen på NRK 1.