LONDON: Torsdag kveld avholdt Cooper Owen sin Music Legends-auksjon i Air Studios i London.

Kvelden før var det It's More Than Rock 'n' Roll-auksjonen ved Leicester Square som tiltrakk seg samlernes nysgjerrighet.

Gitaren til George

Blant de mest innbringende objektene i Air Studios-auksjonen var en gitar som hadde tilhørt George Harrison. Den ble solgt for 1,4 millioner kroner.

Andre Beatles-gjenstander som gikk under hammeren var en grå skjorte John Lennon ga til en fan da de var innelåst sammen på et baderom da Beatles-feberen raste som verst. Skjorta ble solgt for 60.000 kroner, melder contactmusic.com.

Også andre godbiter for samlere ble budt fram. Et sjeldent Rolling Stones-platecover ble solgt for 48.000 kroner, mens en tamburin Marc Bolan hadde dedikert til London-gangsterne og brødreparet Ronald and Reggie Kray gikk for 8.500 kroner.

Stones-tunge

Onsdag kveld var det en lignende auksjon i Sound-lokalet ved Leicester Square i London. Blant de 150 som kom dit var nåværende Stones-medlem Ronnie Wood og tidligere medlem Bill Wyman samt medlemmer av The Clash og Thin Lizzy, melder nyhetsbyrået AFP.

Wood og Wyman fikk blant annet se den originale Stones-tunga gå under hammeren for 3 millioner kroner. Ikonet var bare en av 160 gjenstander som inngikk i auksjonen It's More Than Rock 'n' Roll som innbrakte noe over 10 millioner kroner.

Et svart korsett Madonna brukte under sin Who's That Girl-turne gikk for 60.000 kroner. Marvin Gayes håndskrevne noteark ble ifølge arrangøren kjøpt av et familiemedlem for et ukjent beløp. Det var ventet at de ville bli omsatt for 1,8 millioner kroner.