— Vi er stolte av å kunne fortelle at vi har tredoblet forhåndssalget en uke før festivalen. Det er veldig gøy, sier festivalsjef for Dark Season, Liv Håland, til Fædrelandsvennen.

- Lurte festivaldøden

Så langt nærmer seg nå 2000 besøkende.

— Vi føler at vi har lurt festivaldøden nå som Dark Season arrangeres for 17. gang, sier Håland. - Hvordan har dere klart det?

— Vi føler at vi har gjort det godt i år, og at vi har booket gode navn. Det skal være noe for alle. Vi har booket artister etter det vi har å booke for. Det har alltid vært mitt motto. Det har ikke alltid gått bra for oss, men vi har overlevd.

Færre artister

Dark Season har også blitt mindre i år. Færre artister og scener etter ønske fra publikum. Håland synes nå festivalen nå ligger på rett nivå med tanke på bookingprofil. I september ble det kjent at Odderøya Live konkurs. Hove blir ikke arrangert til neste år på grunn av økonomiske problemer.

— Det er veldig synd. Nå er vi en mindre festival, men det er likevel gøy å kunne komme med en positiv nyhet, mener Liv Håland.23. - 25. oktober går Dark Season av stabelen med Boney M og Nazareth som headlinere. Boney M oppnådde stor suksess innen disco-sjangeren på 1970-tallet. Gruppa er kjent for sanger som «Daddy Cool», «Sunny», «Rivers of Babylon». Boney M har siden 70-tallet bestått av ulike personer. De spilte på Dark Season i 2012, med Liz Mitchell i spissen.

Nazareth spilte i Kristiansand i 2008. I år kommer de tilbake til byen. Foto: Kjartan Bjelland

Nazareth spiller kun en konsert i Norge i år, og den blir i Kristiansand. Nazareth hadde sin glansperiode på 1970-tallet og ble først virkelig populære da de slapp albumene «Razamanaz» i 1973, og «Hair of the Dog» i 1975. «Love Hurts» ble en av bandets mest populære singler.Fædrelandsvennens musikkanmelder Gunn-Hilde Erstad mener programmet er rettet mot et noe eldre publikum:

— Hva passer vel da bedre enn Boney M og Nazareth? Spørsmålet er jo om de gamle veteranene i musikkbransjen kan bringe med noe mer enn nostalgi og god stemning. Men vil du ha talent, burde Dark Season-publikummet sette av tid til å høre den fantastiske stemmen til Silya & The Sailors.Ask Embla er en spesiell booking for Dark Season. Låtskriverduoen gav ut et album med synthpop/dance-låter i fjor og målgruppen der er nærmere 20-årene, men det gir programmet variasjon.

- Dynamitt

Liv Håland har som alltid forventninger til festivalen:

— Jeg håper at det blir mange glade folk som kommer for å høre artistene vi har engasjert. Publikum kan vente seg masse flotte opplevelser. Jeg så Silya på Eikerapen i år, og hun var dynamitt! Det gjelder også Boney M. Jeg har ikke sett Nazareth selv, men folk som har sett dem sier at de er bra.

- Hva er du gleder deg mest til?

— Jeg gleder meg veldig til konsertene i Domkirka. Også gleder jeg meg veldig til Boney M, Silya og Ask Embla.