BLIR HJEMME: Agnes Kittelsen er opptatt med Riksteatret-oppsetningen "Bedrag", og går glipp av en tur til Oscar-gallaen i Hollywood. Her er hun som Liv Heyerdahl i "Kon-Tiki". BLIR HJEMME: Agnes Kittelsen er opptatt med Riksteatret-oppsetningen "Bedrag", og går glipp av en tur til Oscar-gallaen i Hollywood. Her er hun som Liv Heyerdahl i "Kon-Tiki". Foto: Carl Christian Raabe / Nordisk Film Distribusjon AS

- Ett mål som er nådd

Agnes Kittelsen jubler for "Kon-Tiki"s Oscar-nominasjon. Men sørlendingen går glipp av turen til Hollywood og Oscar-gallaen.

KRISTIANSAND/OSLO: — Dette er utrolig flott. Både for oss, og for Norge. Det er et utrolig godt kvalitetsstempel for oss å få , sier Agnes Kittelsen til Fædrelandsvennen etter at det ble kjent at "Kon-Tiki" er en av de fem filmene som er nominert til Oscar i kategorien Beste fremmedspråklige film.

Produsent og animatør Seth MacFarlane, som er mannen bak "Family Guy", og skuespiller Emma Stone, som nå er aktuell i "Gangster Squad", leste opp "Kon-Tiki" til slutt da de presenterte de fem nominerte under seansen i Samuel Goldwyn Theater i Beverly Hills i USA torsdag ettermiddag norsk tid.

En av fem nominerte

De fire øvrige filmene er "Amour" (Østerrike), "En kongelig affære" (Danmark), "No" (Chile) og "War Witch" (Canada).

Hva tror du om vinnersjansene?

— Jeg har bare sett tre av de andre filmene, og spesielt "Amour" er kjempeflott. Men dette er en seier i seg selv, ett mål som er nådd, i hvert fall for min del. Jeg er veldig fornøyd med dette, sier Kittelsen.

Opptatt med "Bedrag"

Selve Oscar-gallaen er søndag 24. februar, og allerede nå til søndag er "Kon-Tiki" nominert til Golden Globe, også der i kategorien Beste fremmedspråklige film. Kittelsen, som for tiden er opptatt med prøver på Riksteatret-oppsetningen "Bedrag", må belage seg på å se begge utdelingene fra sofaen. Premieren er i Oslo 12. februar, mens turneen starter i Buen i Mandal 21. februar, med visning i Kilden i Kristiansand påfølgende dag.

Det er synd at jeg er så opptatt her hjemme i Norge denne måneden, men sånn er det. Det er helt fantastisk at vi er nominert til begge prisene. At uavhengige folk der borte synes at filmen er bra, er en kjempeanerkjennelse , sier hun.

Det blir vel litt feiring nå da?

Et bredere publikum

— Ja, vi må feire litt. Jeg fikk lov til å gå en halvtime før fra jobb, så det er en god start. Vi kan ha mange debatter her hjemme, og plukke fra hverandre det vi gjør, men når et uavhengig utvalg gjør et slikt valg, da er det deilig, sier Kittelsen.

"Kon-Tiki" ble i fjor den mest sette kinofilmen i Norge, der nesten 900.000 mennesker så filmen. Nå starter den sitt liv i utlandet, og den kunne neppe fått en bedre start.

Den får et bredere publikum. Alle er spente på Oscar-nominerte filmer. Personlig får jeg alltid med meg de filmene , avslutter kristiansandskvinnen.

Vis fakta ↓
Fakta