— Jeg gleder meg supermasse og har selvfølgelig nerver, men de er under kontroll, sier Benedikte Sofie Ribe til Fædrelandsvennen.

I fjor ble 26-åringen tildelt solistprisen fra Kristiansand symfoniorkester (KSO), under musikkfestivalen Ung klassisk. 13. mars skal hun stå på scenen i Kilden og være operasolist med orkesteret.

Student

Les også:Øvde i et år for å spille med KSO

— Det er veldig stort for meg. Det er en drøm som går i oppfyllelse, en jentedrøm.Hun startet med sangtimer da hun var 12 år. For tiden bor hun i Oslo og studerer master i utøvende klassisk sang ved UiA. I løpet av graden sin har hun også tilbrakt et studieår ved det prestisjefylte Franz Liszt-akademiet i Budapest.

- Ekstremsport

Det store målet er å leve av musikken.

— Da jeg var liten ønsket jeg å bli syngende værdame på TV2, sier Ribe og ler.

— Opera er jo på en måte en litt sær sjanger, det er ikke så mange som driver med det. Det er en slags ekstremsport, krever masse disiplin, mer enn det folk egentlig aner. Hele tiden er det forventinger om kontinuerlig sangprogresjon, fortsetter hun.

Les også:- Det blir mye tid alene på øvingsrommet

I Kilden skal Søgne-jenta synge tre av sine favoritt-arier. «Rusalkas sang til månen» fra operaen Rusalka av Dvórak, to franske arier fra Manon, i tillegg til «Tu che di gel sei cinta Lius». Sistnevnte er fra operaen Turandot av italienske Puccini.

Roser Ung Klassisk

11. - 14. mars arrangeres årets utgave av Ung Klassisk, en musikkfesten for unge talenter. I løpet av fire dager skal 75 unge musikere opptre på seks forskjellige scener i Arendal og Kristiansand.

— Det er et fantastisk konsept. Konserten i Kilden har i stor grad motivert meg til å utvikle og perfeksjonere mitt instrument på et høyere nivå. Det er ikke så mange unge som går på klassiske konserter på Sørlandet. Jeg håper at jeg kan glede mange bekjente med vakker musikk når jeg skal opptre, sier Ribe.