En av de store profilene i Radioresepsjonen fortalte i dag på radioen hva som skjedde om morgenen 11. september, og som har vært forklaringen på at han har vært savnet på lufta de siste 14 dagene.

— Jeg skulle opp som en gammel mann å tisse i 4-tiden. Og oppdager at jeg var komplett blind på det ene øyet. Så vekket jeg min kjære og fortalte henne litt fjollete at; jeg er blind på det ene øyet, fortalte Tjøstheim i sendingen.

Det erDagbladetsom melder dette.

Kunne fått hjerneskade

- Nevrologen forteller meg at jeg er så heldig at jeg har en liten bro på høyre side som også forsyner venstre hjernehalvdel. Den har redda meg fra å få hjerneskade i 2/3 av min hjerne, sier Tjøstheim i sendingen, gjengitt av avisa.

Ifølge NRK er Tjøstheim sykmeldt i fire uker. Tjøstheim forteller at han nå har 80 prosents syn på venstre øye, men at han fortsatt holdes på intensiven på hjerneslagsavdelingen på Ullevål.

– De gir seg ikke så fort, og ville finne årsaken. Hjerter og årer er i god stand, men jeg har fått en åredisseksjon. Jeg må passes på, og må ta det med ro i hvert fall en måned, sier han.

Show går som planlagt, med vikar

Tjøstheim skulle egentlig, som en del av Radioresepsjonen, hatt et live-show under Humorfestivalen 3. og 4. oktober i Stavanger Hall.

Showet går som planlagt, men altså uten Tjøstheim.

— Vi har visst om dette en stund og er veldig glad for å fortelle at Bjørn Eidsvåg har sagt seg villig til å steppe inn som vikar for Bjarte. Når alternativet var at 1200 som har kjøpt billett måtte se at showet ble avlyst, er vi veldig glade for dette. Vi håper og tror at publikum vil oppleve dette som et fullverdig Radioresepsjonsshow, sier styreleder i Humorfestivalen, Hans Petter Jørgensen til Aftenbladet.