Kvart på ti torsdag formiddag fikk politiet en telefon fra eiendommen Paisley Park i Minnesota der Prince (57) bodde. Da de kom frem fant de musikkikonet livløs i en heis, skriver Aftenposten.no.

— De første på stedet prøve livreddende førstehjelp, men lyktes ikke med å gjenopplive ham. Han ble erklært død klokken 10.07, sier den lokale sheriffen Jim Olson ved sheriffkontoret i Carver County i en uttalelse, iifølge New York Daily News.

Plateselskapet: Ingen detaljer om dødsårsak

Dødsfallet til artisten som solgte mer enn 100 millioner album i løpet av sin 35 år lange karriere, ble senere bekreftet av Yvette Noel-Schure i artistens eget plateselskap.

– De er med stor sorg jeg kan bekrefte at den legendariske, ikoniske artisten, Prince Rogers Nelson, i morges døde i sitt hjem i Paisley Park, 57 år gammel, sier hun i en kunngjøring, gjengitt av blant andre BBC og Variety.

– Det foreligger ennå ingen detaljer om årsaken til dødsfallet, sier Noel-Schure.

Det var nettstedet TMZ som først meldte om dødsfallet til den svært populære artisten. Ifølge Variety har politiet iverksatt etterforskning av omstendighetene rundt dødsfallet.

Da politiet ble tilkalt til eiendommen Paisley Park der Prince (57) bodde og spilte inn musikk, fant de musikkikonet bevisstløs. Han ble senere erklært død.

Fansen samlet seg foran eiendommenTorsdag begynte Prince-fans å samle seg utenfor hans eiendom Paisley Park i Chanhassen Minnesota. Det var her Prince, som er en av verdens mestselgende artister gjennom tidene, bodde, spilte inn musikk og holdt fester.

Ifølge TMZ og Variety fikk Prince et illebefinnende om bord i privatflyet sitt 15. april, noe som førte til at flyet måtte nødlande i Illinois.

Dagen etter holdt han likevel en konsert og forsikret fansen om at formen var fin. Medarbeidere av ham opplyste da til Variety at han hadde influensa.

Prince avlyste for kort tid siden to konserter på sin “Piano and a Microphone” -turné på grunn av dårlig helse.

Torsdag var flere politietterforskere tilstede på utsiden av Paisley Park Studios, hjemmet og studioet til Prince. Det var her artisten ble funnet død torsdag.

Grammy og OscarPrince og bandet Revolution slo gjennom med albumet «1999» i 1982 og har opp gjennom karrièren solgt over 100 millioner plater.

Han har vunnet syv Grammy-priser og fikk også Oscar for «Purple Rain», tittellåten til filmen med samme navn i 1985. I 2004 ble han tatt inn i Rock'n Roll Hall of Fame.

Han ga ut 39 album i løpet av sin 35 år lange karriere.

Prince fra Apollo Theater i New York 14. oktober 2010.

Gift to gangerPrince var gift to ganger, først med danserinnen Mayte Garcia som han fikk en sønn med i 1996. Sønnen var født med en sjelden genetisk defekt og døde etter en uke. I 1999 skilte paret seg.

Året etter giftet Prince seg på nytt, denne gangen med Manuela Testolini, som han skilte seg fra i 2006. Veganer og sluttet seg til Jehovas vitner

Opp gjennom årene ryktes det også at han hadde forhold med en rekke andre kjente kvinner, som Kim Basinger, Madonna, Carmen Electra, Sheila E. og Susanna Hoff.

Prince var veganer og sluttet seg til Jehovas vitner i 2001. Ifølge ryktene avslo han i 2005 en hofteoperasjon, ettersom denne ikke kunne gjennomføres uten blodoverføring, noe Jehovas vitner ikke tillater.