— Jeg har litt erfaring med byråkrati og system. Nå stiller jeg og gamlegutta oss til disposisjon. Jeg snakker om Ivar Mykland, Pål Hetland osv. Så må unge, nye, friske mennesker komme på banen. Kanskje kan vi gamle legge til rette, sammen få til noe, sier teatersjefen som var aktiv i Quart på 90-tallet.

Fjordline med Svein Olaf Olsen var i går i dialog med ordføreren om reiselivet kan stille seg i bresjen for en ny festival. Tirsdag blir det møte på ordførerens kontor. Olsen kaller seg selvutnevnt primus motor for å dra i gang noe stort og nytt.

Scherpf tror ikke på en markedsstyrt festival, han ser ikke hvordan næringslivet skal holde liv i Bowie-syndromet.

— Det blir like galt som da skrivebordsrockerne tok over Quart. Toffen har ild og sjel. Dit må vi igjen. Tilbake til målet om å gjøre noe for de unge, noe som ikke koster så mye, som er gøy og viktig på samme tid. Vi må begynne med noe mikrogreier ute på Odderøya. Så må det støttes opp rundt. Kanskje kan det bli noe, kanskje ikke. Vi må ikke forsøke å gjenreise Quart. Pål Hetland har rett. Det må være ekte, ikke falskt, sier Scherpf.

Teatersjefen sier Toffen på Hove alltid vil stjele overskriftene i tabloidene. Derfor vil Scherpf tenke kreativt.

— Første gang Quart ble internasjonalt kjent var da vi hadde Rave-party i kanonbunkers på Møvik. Vi må være nyskapende igjen, sier Scherpf, som også tror Daniel Nordgård kan bidra. Han har bare godt å si om den gutten.

På Facebook er det i helgen poppet opp mange grupper for Quart. Scherpfs heter ”Quarten er død – leve Quarten”. Den hadde 460 medlemmer kl 21 i går. ”Vi vil ha Quarten tilbake” hadde 853 medlemmer, mens ”Vi som vil ha Quarten tilbake” hadde cirka 250 medlemmer.