Grunnet feil koblinger til lydaggregatet fikk ikke Sound of Happiness entret scenen før klokka 18.45. Etter planen skulle de ha sparket i gang Louisfestivalen 2008 fire timer tidligere.

Men de rundt 300 menneskene som hadde funnet sin plass i gresset på Odderøya Amfi i går ettermiddag hang ikke nevneverdig med leppa av den grunn. Et raskt blikk utover folkemengden vitnet om at trivselsfaktoren lå godt over gjennomsnittet, og at tårene over Quartfestivalens fall kanskje nå er tørket?

Tidligere Quart-general Daniel Nordgård var også på plass, og på spørsmål om hvordan han synes det var å stå på Odderøya Amfi i dag, får Fædrelandsvennen et kort og enkelt svar.

— Det føles fint å være her, enda bedre når det kommer litt lyd. Og når jeg står her i dag kan jeg jo i hvert fall konstatere at den sola jeg for mange måneder siden lovet til Quart-åpningen, den kom.

Øl og mat

Det ble ingen Quartfestival på Odderøya Amfi i år, men festival ble det uten tvil. Og deltakerne på Louisfestivalen 2008 lå i gresset, drakk øl og mesket seg med Birdi Nam Nam, Dampi Scampi, Wokki Crabsnack, Bacon n' Beans og pølsedigg fra matsjef, Stefan Kaarbøs grilltelt.

— Maten er knallbra! Det er herlig stemning og været er nydelig. Her er det også mange hyggelige mennesker og vi gleder oss til å se hva Kristiansand har å by på av artister, sier Kamilla Kollett og Tone Austrud som har funnet seg en plass i sola foran scenen.

Da det ble klart at lyden kom til å bli mye forsinket, tok artistene selv initiativ til å kjøre noen låter akustisk. Ring med band var først ut og kjørte i gang et knippe låter fra en sofa plassert foran scenekanten. Deretter fulgte Tori Wrånes (Tori Volcano & the Lava Loves) på med en versjon av Guns 'n' Rose's «Paradise City» sittende på en kasse med en megafon som mikrofon. Musiker Trond Breen (James Band) brukte også ventetiden til noe konstruktivt. Etter å ha lånt sine mandolin-ferdigheter til en akustisk sofa-konsert med Ring, tok han likesågodt initiativet til å samle inn tomme ølbokser og glass på festivalområdet. På Louisfestivalen gjøres alt arbeid på dugnad¿

Fornøyd general

Det meste som kunne krype og gå av musikkpersonligheter i Kristiansand hadde tatt turen til Odderøya i går. Og da Fædrelandsvennens utsendte måtte forlate åstedet for å rekke trykking, var det fremdeles en jevn strøm av mennesker på vei opp til amfiet. Festivalgeneral Ronny Haugeland var storfornøyd med festivalavviklingen så langt da Fædrelandsvennen fikk et par ord med ham i går ettermiddag.

— Det var stappfullt med mennesker på Club Louis på Javel torsdag kveld. Hæla i taket, kanon stemning og alle klisjeene. Nå må vi bare selge masse mat og øl for å få dekket inn de kostnadene vi har hatt, og så kan vi jo kanskje ta en liten runde med kollekt etter hvert, spøker Haugeland.

LOUISFESTIVALEN 2008:

*Gratis konsertarrangement som avholdes på Javel pub og Odderøya Amfi 3. og 4. juli.

*Oppstod i kjølvannet av Quart-konkursen i juni.

*Alt arbeid gjøres på dugnad av frivillige personer.

*Disse artistene spiller: Sound of Happiness, Ring, Davy Jones Locker, Tori Volcano & the Lava Loves, Casiokids, Evan Seleven, Shogun, James Band, Darkside of the Force, I Sing my Body Electric, Figur Flint og Bird Flu Crew.