Høyesterett i California opphevet i mai i år forbudet mot homofile ekteskap, og i forrige uke trådte kjennelsen i kraft. Det er den åpent homofile artisten George Michael svært fornøyd med.

– Det var på tide, forteller han ifølge Yahoo News og AP.

Michael annonserte i forrige uke sin første turné i USA på 17 år. Han har også mer enn antydet at dette kan bli hans aller siste konsertrunde.

Homofil

Den 44 år gamle artisten fortalte videre at han tror denne kjennelsen vil bety mye for religiøse homofile amerikanere, og at dette kanskje er viktigere for amerikanere enn briter.

– Fordi dette er et mye mer religiøst samfunn er det flere som vil at forholdet deres skal være en del av noe de kan plassere inn i religionen deres. Derfor er ekteskap viktigere her i USA. Jeg tror det er derfor det har tatt så lang tid å få det igjennom her. Men jeg synes selvsagt det er fantastisk, sier han.

Norge

Nesten samtidig med at Californias ekteskapslov ble innført vedtok det norske Stortinget i forrige uke at homofile skal ha samme rett til å inngå ekteskap som heterofile. Homofile ektepar i Norge vil også få mulighet til å bli vurdert som adoptivforeldre på linje med heterofile, og lesbiske par skal ha samme mulighet til å bli vurdert for assistert befruktning som heterofile.

Turné

På sine nettsider annonserte Michael nylig at han har planlagt to avsluttende konserter i London på slutten av turneen. Han har nettopp gitt ut samleplaten «Twenty Five» i USA, og på spørsmål om hvorfor det har gått 17 år siden forrige konsert svarer han følgende:

– 90-tallet var en katastrofe for meg på mange vis. Av personlige grunner kunne jeg ikke turnert, og jeg hadde også problemer med ryggen som nå er fikset, forteller han til AP.

En annen grunn kan selvsagt være at Michael ble arrestert da han forsøkte å sjekke opp en mann på et offentlig toalett i Beverly Hills i 1998. Mannen han forsøkte å legge an på var politimann, og det tok lang tid før den skandalen roet seg i USA.