Som lillebror til Oscar gir Golden Globe en pekepinn på hvem som får de prestisjetunge prisene i februar.

Golden Globe bidrar også til å trekke publikum til kino. Flere av helgens største kinosuksesser i USA er Golden Globe-vinnere.

Drømmende kinobesøk

«Dreamgirls» fikk flest priser under Golden Globe Awards sist uke. Filmen havner på tredje plass når kinohelgen oppsummeres av Reuters i USA.

«Dreamgirls» handler om veien til berømmelse for tre unge soulsangere, og har paralleller til Diana Ross og «The Supremes».

Filmen fikk Golden Globe for beste musikalfilm eller komedie, og Eddie Murphy og Jennifer Hudson fikk prisene for beste mannlige og kvinnelige biroller.

Sønn på film

Golden Globe-nominerte «The pursuit of happiness» er den femte mest sette filmen i USA i helgen. Dette er dramaet hvor Will Smith spiller sammen med sønnen Jaden.

Utenfor USA er filmen den tredje mest sette denne helgen.

Dronningen trekker publikum

Storvinneren «The Queen» karer seg til en plass på topp ti i USA. Filmen om den engelske dronningen spilte inn 3,7 millioner dollar i helgen, noe som gir en åttendeplass.

I Norge er filmen blant de 20 mest sette i år.

Martin Scorsese landet en Golden Globe for «The departed». Her i Norge har nærmere 160.000 satt seg i kinostolen for å se actionthrilleren.

«Borat» fremdeles populær

«Babel» fikk Golden Globe for beste filmdrama, og får solide salgstall på kino utenfor USA. Her hjemme har nærmere 60.000 sett filmen til nå.

Brad Pitt har en av hovedrollene i filmen som handler om kulturforskjeller og kommunikasjonsproblemer.

Filmen med den lange tittelen, «Borat: Cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazakhstan», ble hedret med en Golden Globe.

To måneder etter premieren er det fortsatt mange som vil se Sacha Baron Cohen i Norge. Over 3.000 benket seg i helgen, og totalt har 237.907 personer løst billett.

Familien på kino

I Norge er det familiefilmene som topper helgens kinoliste. «Den ville låvefesten» er i sin andre uke på kino, og får 9.728 besøkende.

«Happy feet» på andreplass solgte også godt over 9.000 billetter. «Rocky Balboa» kaprer tredjeplassen med 9176 filmseere.