KRISTIANSAND: — Man må gjøre så godt man kan når man er på scenen. Så får man heller være litt hes etterpå, sier Mira Craig til Fædrelandsvennen med sin karakteristiske hese stemme.

Den eksotiske artisten har nettopp gått av scenen på Samsen etter å ha opptrådt i en times tid. I underkant av hundre ungdommer fra hele landet fikk med seg konserten. De fleste av dem deltakere på Trafofestivalen. Nå har de danset og sunget sammen med Mira i en drøy time. Hun ga alt selv om om hun egentlig ikke burde vært på scenen i det hele tatt.

ENGASJERT I TRAFO.

  • Jeg har vært syk i to uker nå. Først fikk jeg omgangssyke og så fikk jeg influensa, men nå er jeg på bedringens vei, sier Mira.

Hun synes det er flott å opptre på Trafofestivalen. For fire år siden var artisten selv med i styringsgruppen som utviklet nettstedet trafo.no. Nettstedet er en møteplass for ungdom i alderen 16 til 22 år som er interessert i ulike kunstneriske uttrykk. Der kan de søke om pengestøtte til prosjekter og få hjelp og veiledning av mentorer. Mira Craig synes det er moro å se at interessen for Trafo har økt siden hun selv var engasjert i prosjektet.

— Trafo er kjempeviktig. Der kan ungdom få penger til små prosjekter og de får tilbakemelding fra folk som har greie på ulike typer kunst, sier hun.

DANSET PÅ SCENEN.

Selv har Mira fikset det meste i sin artistkarriere selv. Hun ga ut debutalbumet «Mira, Mira» på eget plateselskap, lager musikkvideoer og hekler sine egne klær. I helgen hadde hun droppet de heklede gavantene og stilte i hvit minimalistisk topp og hvit joggebukse med Mira, Mira på rumpa. Innimellom sanger som «Boogieman», «Devotion» og «Dizzy», henvendte hun seg til tilhørerne og spurte om de hadde det bra. Publikum ble til og med invitert opp på scenen for å danse. Fem jenter var raske til å hoppe opp på scenen. Mens Miras fem musikere spilte danset hovedpersonen og jentene rundt omkring på scenen. Sonja Simpragg (21) var en av dem som tok turen opp. Hun synes det var både flaut og gøy å danse med Mira og er en stor fan.

— Jeg spiller musikken hennes hele tiden og synes hun er kjempeflink, sier Simpragg.

Tekst: Heidi Ditlefsen

heidi.ditlefsen@fvn.no - 38 11 36 57