Påstanden er fra Lovefilm.com, som har gjort en undersøkelse om gutter og romantisker filmer.

Filmjunk.com har hostet opp sin egen liste med de ti «typiske jentefilmene» som gutter i all hemmelighet elsker å se. Og ifølge spaltisten her er det bare for å bevare imaget at menn sier de må tvinges til å se slike filmer. Han skriver:

«Dette er filmer menn later som de hater, men som de tvers gjennom hele mannskroppens testosteronfiber i all hemmelighet elsker.»

Om det er fordi de elsker innholdet, eller fordi de elsker jentene i filmene, sier artikkelen ingenting om.

Romantisk komedie-spesialist Hugh Grant topper listen med to filmer på topp, «Love Actually» fra 2003, som også vant vår egen kåring over tidenes beste julefilmer, og «Fire bryllup og en gravferd» fra 1994. «Titanic» fra 1997, som gjorde Leonardo Di Caprio og Kate Winslet til verdensstjerner, er stadig på forskjellige kåringer, og er blant verdens største filmsuksesser. Den er på tredjeplass på denne kåringen.

Fjerdeplassen, «Pretty Woman» fra 1990, gjorde at verden ble fan av Julia Roberts og at Richard Gere fikk en ny boost i karrieren.

«Berakfast at Tiffany's» fra 19691 gikk inn på femteplass. Filmen har spikret svartkledde Audrey Hepburn på de fleste netthinner.

Her er topp fem-listen

  • «Love Actually» 2003

  • «Fire bryllup og en gravferd» 1994

  • «Titanic» 1997

  • «Pretty Woman» 1990

  • «Breakfast at Tiffany's»

«Dirty Dancing», «Bridget Jones' dagbok» og «Ghost» er også guttefavoritter, skal vi tro Lovefilm.com.