Produksjonsselskapet Folk Flest Filmproduksjon skal lage spillefilm om livet som reporter i ukebladet Se og Hør. Nå har filmen fått 9 millioner kroner i tilskudd fra Norsk Filminstitutt.

Spillefilmen tar utgangspunkt i Håvard Melnæs’ omstridte bok «En helt vanlig dag på jobben». I boken skildrer han sine egne opplevelser som stadig mer skruppelløs reporter i Se og Hør fra 1996 og utover.

Sentralt i historien er hvordan Melnæs fikk spesielt god kontakt med kronprinsesse Mette-Marits far Sven O. Høiby. Resultatet ble en rekke skandaleoppslag både om Høiby selv, og om datterens kjærlighetsforhold til kronprins Haakon.

Det skal bli en morsom film, men også en fortelling om hvordan skitne metoder, fete sjekker og rause porsjoner med falsk smiger ligger bak de beste historiene, lover produksjonsselskapet.

Kjendiser med

— Det kan nok komme reaksjoner, men jeg synes det er en viktig film å lage. I ei tid da alle skal bli kjendiser, er det viktig å fortelle noe om baksiden ved denne medaljen, sier produsent Ørjan Karlsen til NTB.

Filmskaperne jobber med å finne folk som kan spille hovedrollene i filmen, og Karlsen regner med at rollelisten vil være klar i løpet av et par måneder. Vi vil også få se kjendiser som spiller seg selv.

— Det blir en fiksjonsfilm som bygger på en sann historie. Vi har ikke diktet opp noe i manuset, alt bygger på det som står i boken til Melnæs og våre egne undersøkelser, men dette vil jo bli dramatisert, sier Karlsen.

Premiere i 2010

Karlsen vedgår at et par punkter gjenstår på finansieringssider, men med støtten fra Norsk Filminstitutt på plass regner han det som sikkert at filmen vil bli en realitet. Målet er at filmen skal ha premiere høsten 2010. Det er forfatteren Erlend Loe som har skrevet manus til filmen. Terje Rangnes debuterer som langfilmregissør

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix