KRISTIANSAND: Den nye bookingsjefen kommer til å være til stede og bli presentert på en pressekonferanse på Hotell Sørlandet i Kristiansand klokken 14 i dag. Ifølge Arild Buli er dette første gangen Siddons er i Norge.

— Han har en lang merittliste. Det er nytt og litt spesielt at vi gjør dette, sier Quart-eier Arild Buli til fvn.no.

Buli er svært ordknapp om sin nye bookingsjef, men sier at alt vil bli lagt frem på pressekonferansen.

— Jeg vil ikke si noe før møtet, sier Buli.

Sikret seg manageren i USA Arild Buli skal ha hatt Siddons som et av fem til ti navn på sin "drømmeliste" over hvem han kunne tenke seg som bookingsjef. Quart sikret seg den tidligere the Doors-manageren da Quart-investorene var i Los Angeles og New York for å knytte kontakter for tre uker siden.

Siddons skal ha vært med på et møte med Kristiansands politikere og politi i går. I tillegg skal han ha møtt en rekke personer fra byens kulturliv.

I gang med bookingen Bill Siddons har sitt eget bookingfirma, The Core Entertainment, i Los Angeles. Han kommer til å gjøre de fleste bookingjobbene derfra.

"Quart satser i år friskere enn noensinne, og for å kunne konkurrere om de aller største headlinerne har det nye styret valgt å tenke helt nytt. Fremfor å ha en bookingansvarlig som sitter i vinterkulda i Norge på telefonen til utlandet, vil Quart samarbeide direkte med toppfolk i den internasjonale musikkbransjen som omgås og snakker med verdens største managements og bookingbyråer på daglig basis," heter det på Quarts hjemmeside.

Siddons skal allerede være i gang med booking for Quart.

"Bill har allerede satt igang arbeidet med å sikre de aller største headlinerne til neste års sommerfest og lover at noen godbiter av de sjeldne tar turen til det blide Sørland til sommeren," står det på festivalens hjemmeside.

Buli har tidligere sagt til fvn.no at bookingarbeidet skal utføres av et nettverk bestående av flere personer. Quart-sjefen bekrefter overfor Dagbladet.no at Siddons er en av dem som skal jobbe med booking, men vil ikke bekrefte eller avkrefte at den tidligere Doors-manageren skal lede dette nettverket.

Fvn.no kommer tilbake med mer.

FAKTA - BILL SIDDONS

  • Startet karrieren som tenåring da han var rodie for The Doors. Ble etter hvert manager.

  • Har også vært manager for blant annet Crosby, Stills and Nash og Poco.

  • Bookingfirmaet har nå følgende artister i "stallen", ifølge hjemmesiden: Cindy Alexander, Jerry Cantrell, The Thieves, Michael Glabicki, Tsar, Lloyd Dobler Effect, Sharon Little, Social Ghost, Fireball Ministry, KMFDM, FuManchu og Alice in Chains.

Kilder: Wikipedia, virb.com, coreentertainment.biz