— De hadde jo nettopp bedt oss sette egne grenser, sier Sasha Danest Hammari etter å ha blitt sendt hjem fra programmet Top Model på TV 3. I tillegg ble deltakeren Sina Gulbrandsen sendt hjem etter mer normale prosedyrer i programmet som ledes av Vendela Kirsebom og Jan Thomas. Sasha Danest Hammari sier at hun ikke angrer på klippenekten.

Ville ikke ha Victoria Beckham-look

— Siden de er profesjonelle, tror de at de vet best. Men det er jeg som må gå med den frisyren, og Victoria Beckham-looken er ikke min stil. Det er sikkert kult når man styler opp veldig, men det har jeg ikke tid til hver morgen, sier den bestemte oslojenta.

Alle de tretten gjenværende modellspirene ble sendt til frisøren i kveldens episoden, og mange var skeptiske til klipperens påfunn. Men bare Sasha satte foten ned, til tross for at hun til slutt lot frisøren ta noen centimeter.

- Veldig strengt

— Jeg synes det var veldig strengt å sende meg hjem. De sa at jeg risikerte plassen min ved å nekte, men jeg trodde det var en tom trussel, sier Sasha. Modelldrømmen er imidlertid ikke knust. Hun vil fortsette å ta modelloppdrag, for å tjene penger til en Paristur. TV 3 opplyser om at Silje Hellenes stepper inn for Sasha fremover.

For Sina Gulbrandsen, kveldens andre deltaker som måtte reise hjem, dog på mer normalt hvis enn Sasha, kan modelldrømmen være over for godt.

Gikk ned flere kilo

— Nå er jeg veldig lysten på å fortsette studiene. Jeg holder på med bibliotek- og informasjonsvitenskap, forteller 21-åringen som måtte ty til tårene da hun fikk den tunge beskjeden om å reise hjem. Hun kjøper ikke begrunnelsen om at hun gjorde en for dårlig innsats i kveldens fotoseanse.

— Jeg tror det er flere grunner til at jeg ble sendt hjem. At jeg var den mest innadvendte som var med i Top Model kan ha blitt tolket som at jeg er passiv, sier Sina. I løpet av de tre episodene hun har vært med, har hun gått ned flere kilo og ved et tilfelle besvimt på grunn av dehydrering.

Roser Jan Thomas

På flere måter er hun glad for at det nå er over, til tross for den tåredryppende avskjeden.

— Nå ser jeg at det var greit å komme hjem. Det er veldig hardt å være med. Vi står opp tidlig om morgenen, og får lite mat og drikke. Det var ikke sånn at vi fikk gå på butikken og kjøpe drikke når vi ville, alt ble styrt etter produksjonsplanen.

Sina Gulbrandsen vil likevel ikke svartmale situasjonen, og roser Jan Thomas for hans støtte. Programleder Vendela Kirsebom for derimot tøffere medfart.

— Vendela er mer bitchy enn godt er. Jeg synes hun kjører alt for hardt på det å være bitch, men jeg tror egentlig ikke det er sånn hun er.