Skogiganten Nike kjøpte opp det klassiske skomerket Converse for seks år siden, og siden det har en av de største suksessene vært en spesialserie viet til gamle rockeband— og artister. Ifølge The New York Post ble skoene dedikert til Pink Floyd, The Who og Ozzy Osbourne en så stor suksess at de nå følger opp med flere lignende spesialutgaver.

The Who

Det var spesielt The Who-skoen i fargene til det britiske flagget som slo an blant unge skokjøpere, overraskende for mange ettersom bandet hadde sin storhetstid på 60- og 70-tallet. Skoene, som ogs går under navnet Chuck Taylor All-Stars eller Converse All-Stars, markedsføres mot en ung kjøpergruppe. Geoff Cottrll hos Converse er imidlertid ikke overrasket.

– I denne digitale tidsalderen finner ungdommer fram til stadig flere klassiske artister, sier han til avisen.

Nye versjoner

For få dager siden avslørte Cottrill at selskapet har planer om å lage nye utgaver viet til Metallica og AC/DC, og at disse vil bli tilgjengelige på markedet i høst. Rockenettstedet Blabbermouth .com har imidlertid fått nyss i designet på skoene og kan avsløre at de blant annet vil bli preget av de klassiske rockeplatene «Back in black», «Highway to hell» og «Ride the lightning».