KVINESDAL: — Vi håper og tror at det blir Norway Rock Festival i Kvinesdal også neste år, men det gjenstår en del ting som må falle på plass. Festivalen har gått med underskudd to år på rad, og målet må være at festivalen kan bære seg selv, sier Morten «Diesel» Dahl til fvn.no.

Etter to år som Kvinesdal Rock Festival, skiftet festivalen navn før årets utgave ble avviklet. Navneskiftet kom som en følge av at Dahl og Norway Rock Productions involverte seg i festivalen, med ambisjoner om å lage Norges største rockefestival, med store internasjonale navn på plakaten.

Les også: Skifter navn til Norway Rock Festival

Søndag kveld var Dahl i møte med blant annet kultursjefen i Kvinesdal kommune, for å diskutere festivalens fremtid. Møtet kom i stand etter at Dahl uttalte til Avisen Agder at forholdene på Øyesletta må utbedres betydelig, hvis det skal kunne arrangeres festival også neste år.

Blant annet mente han at dårlig utbygd infrastruktur medfører store utgifter for festivalen. Samtidig kritiserte han Kvinesdal kommune for ikke å legge forholdene godt nok til rette.

— Vi hadde et oppløftende møte, og det virker som kommunen og næringslivet begynner å se hva festivalen betyr for lokalsamfunnet, sier Dahl.

Ordfører i Kvinesdal, Odd Omland, ble overrasket da han fikk høre kritikken.

— Dette var ukjent for meg før jeg leste om det i avisen. Jeg føler vi har hatt et kjempebra samarbeid med festivalen, og har inntrykk av at ledelsen har følt det samme, sier Omland, som ikke var til stede på gårsdagens møte.

Avviser at festivalen flyttes

Omland får støtte av festivalsjef Kjell Arne «Kelly» Aamodt.

— Vi hadde et bra møte i går, og føler at hele bygda står bak festivalen, sier Aamodt, som ikke har noe å utsette på kommunens bidrag til festivalen.

Han legger ikke skjul på at samarbeidet med Diesel Dahl og Norway Rock productions byr på utfordringer.

— Et samarbeid er på mange måter som et ekteskap. Det vil alltid være litt frem og tilbake, men vi jobber mot å arrangere festivalen sammen med Norway Rock også til neste år, sier Aamodt.

Han avviser at vil være aktuelt å arrangere festivalen noe annet sted enn i Kvinesdal.

— Hvis Norway Rock trekker seg ut, vil dere da gå tilbake til å arrangere Kvinesdal Rock Festival?

— Da går vi heller den veien, sier Aamodt, som presiserer at det ikke er noen aktuell problemstilling per dags dato.

- Er nødt til å lønne seg

Diesel Dahl er klar på at festivalen må lønne seg hvis de skal fortsette på Øyesletta.

— Alle ildsjelene som jobber hardt med festivalen gjennom hele året, fortjener å bli honrorert for det. Vi er ved godt mot, men vi kan ikke styre mot et garantert underskudd. Det er ingen av de involverte som har anledning til å gå på en skikkelig storsmell, sier Dahl.

Avisen Agder spekulerer i dagens leder i at Diesel Dahl «har hatt en hemmelig agenda om å overta hele festivalen». Det stiller trønderen seg uforstående til.

— Vi har ingen intensjoner om å ta over en festival som er etablert. Men vi har dannet et selskap som er avhengig av å gå i pluss, slik alle aksjeselskap er nødt til, sier han.

Håper å gå i balanse

Ordfører Odd Omland opplyser at kommunen har bidratt med 100.000 kroner i støtte til årets festival, noe de har gjort også foregående år.

— Vil det være aktuelt for kommunen å dekke eventuelle underskudd?

— Det har aldri vært noen problemstilling, så det kan jeg ikke ta stilling til. Nå er ikke regnskapet for årets festival klart, men jeg fikk inntrykk av at det ikke ser så galt ut. Festivalen betyr mye for Kvinesdal, og vi er innstilt på å bidra til å hjelpe til med å legge forholdene til rette, sier han.

Festivalledelsen avviser ikke at festivalen vil gå i underskudd også i år, men at de venter å ende med et regnskap som går tilnærmet i null.

— Det er alltid hardt å snu et underskudd, og vi må være sikre på at det er forsvarlig å arrangere til neste år. Det gjenstår fremdeles en ting som må på plass, og ber om at vi får litt tid på oss, sier Dahl.