ARENDAL: Allerede da Hovefestivalen gikk konkurs lille julaften var briten på banen for å love festivalfest på Tromøya. I dag ankom han Arendal, og overfor fvn.no ga Benn uttrykk for at han virkelig mener alvor. I løpet av dagen har han signert en leieavtale med Hove drifts— og utviklingsselskap. Avtalen gjelder for de neste ti årene.

— Vi har kommet til enighet, og papirene er skrevet under. At det blir festival til sommeren er jeg helt sikker på, sier Benn.

Benn ser på investeringen på Hove som langsiktig, og har en klar målsetning om å kunne konkurrere med Roskilde og andre store festivaler.

— Jeg vil at folk skal tenke "jeg vil ikke dra på Roskilde, jeg vil til Hove", sier Benn.

Billettsalget starter ifølge Benn allerede førstkommende lørdag. Billettene som ble solgt før konkursen vil ifølge Benn være gyldige til sommeren.

Onsdag kom Benn også med et tilbud til advokat Pål Christensen, som bestyrer boet etter Hovefestivalen.

— Han skulle vurdere tilbudet, men ingenting er avgjort, sier Benn.

Det eneste som er av verdi i boet er ifølge Benn navnet og logoen. Hvis han ikke får kjøpt restene for en pris han synes er gunstig, vil den nye festivalen gå under navnet "Hove Republic".

Hovefestivalen gikk konkurs etter å ha pådratt seg et underskudd på 13 millioner kroner i løpet av to år. Melvin Benn er ikke redd for at det skal skeis igjen.

— Jeg har ikke lyst til å tape penger, men jeg har råd til det. Den største utfordringen slik jeg ser det er å skaffe pengene, og selv om jeg ikke er noen Abramovitsj, skal jeg klare den utfordringen, sier han.

Benn opplyser at han ser for seg at festivalen skal fortsette innenfor omtrent de samme rammene som tidligere.

— Vi satser på et publikum på rundt 15.000 personer daglig, sier han.

Slike bilder får vi se også til sommeren, skal vi tro på Melvin Benn. (Foto: Scanpix)