FLEKKEFJORD: FLEKKEFJORD: I dag har Fjellparkfestivalen offentliggjort de første tre navnene som er bekreftet til årets festival. Det er Dunderbeist, Tommy Tokyo & Starving for my gravy og Skambankt — alle norske band.

— Vi er veldig fornøyd og gleder oss veldig. Skambankt er tilbake, og de har jo spilt her før. Vi håper de er enda bedre nå enn sist, og det passer så bra nå som de har sluppet nytt album også, sier Maja Hoem Iversen, PR- og presseansvarlig i Fjellparkfestivalen.

Hun forteller at strategien om å blande lokale band og større artister fortsetter også i år.

— Vi vil ha en fin blanding med nåde lokale band og headlinere som er store, sier hun.

Fjellparkfestivalen arrangerer uttakskonserter i flere byer der lokale band kan vinne spillejobb.

— Vi vil gjerne få frem nye talenter, sier Hoen Iversen.

Og legger til at nye band antakelig vil bli offentliggjort fortløpende fremover mot festivalen 16. til 18. juli.

Her er informasjon om bandene:

— Har spilt sammen siden 2007. — Ga ut platen Smear Your Smiles Back on høsten 2008. — Spilte på flere store, norske festivaler i fjor, blant annet Øyafestivalen og Hovefestivalen.

— Sagt om musikken: «De vandrer mellom rockelåter, litt country, noe med soul-følelse og materiale som grenser til de reneste sakrale hymner. Noe felles har alt likevel: Det er dyktig gjort. Det svinger. Og det er sabla moro.»

Skambankt

  • Bandet oppsto i 1994, men ble oppløst året etter. I 2003 begynte de å spille sammen igjen.

— Har gitt ut tre album; Skambankt (2004), Eliksir (2007) og Hardt regn (29. januar 2009 – les Fædrelandsvennens anmeldelse her).

— Har turnert både i Norge og utlandet, og spilte blant annet på Quartfestivalen i 2007. Er nå på turné i Norge og Danmark hvor de blant annet skal varme opp for det danske rockebandet D-A-D.

— Sagt om musikken: «Bandet spiller bra i et tøft og rått lydbilde. Av og til leverer de streit rock, men de nærmer seg også metallsjangeren på et par låter.»

— Består blant annet av medlemmer fra bandene Stongard og Krace.

— Ga ut albumet Second hand theft i 2008, og kommer til å gi ut sitt neste i løpet av våren.

— Turnerer Norge i vår.

— Sagt om musikken: «Dunderbeist er et sju/åtte manns skurkeorkester tukta på tradisjonsrike hedmarkske tjuvtradisjoner. De stjæler som ravner fra alt som faller dem inn rent musikalsk. Alt er lov.»