Winslet er også nominert til Oscar for samme rolle, men da i kategorien beste kvinnelige skuespiller.

– Å spille Hanna Schmidt var en velsignelse, selv om jeg ble gal av det, sa Winslet i det som var nok en følelsesladet takketale. Tidligere i januar vant skuespilleren Golden Globe for rollen som frustrert kone i «Revolutionary road». Winslet overhørte da flere oppfordringer om å komme seg ned fra podiet under takketalen.

– Det er virkelig en ære å være inkludert i det som har vært et så bemerkelsesverdig år. Å bli satt pris på av sine egne – jeg synes virkelig at alle skulle fått en medalje – det sier jeg fordi jeg virkelig mener det er sant. Uff, jeg er tom for ord, uttalte skuespilleren søndag.

Screen Actors Guild er kåringen hvor Hollywood-skuespillerne ærer sine egne.

– Utrolig

«Slumdog millionaire», fattigmannshistorien fra slummen i Mumbai, tok prisen for beste gruppe skuespillere under SAG og er dermed – om mulig – en enda større Oscar-favoritt. Prisen kommer på toppen av fire Golden Globe-priser tidligere i januar, samt en Producers Guild Award lørdag.

– Det er overveldende å være nominert, men å vinne er utrolig, sa Anil Kapoor som spiller den kyniske quizmasteren i filmen.

Pris til Penn

«The curious case of Benjamin Button», som har 13 Oscar-nominasjoner, fikk ikke en eneste utmerkelse under utdelingen. Det fikk heller ikke «Frost/Nixon» – en annen Oscar-kandidat.

Sean Penn fikk prisen for beste mannlige skuespiller for å spille Harvey Milk – en forkjemper for homofiles rettigheter, mens Meryl Streep vant prisen for beste kvinnelige skuespiller for rollen som en hevngjerrig nonne i dramaet «Doubt». Ingen av filmene har vunnet mye hittil, men er begge nominert til Oscar. Med Seans Penn pris søndag kan det ligge an til et tettere løp mot Mickey Rourke som vant Golden Globe for sitt comeback i «The wrestler», melder Reuters.

Streep ga ros til andre skuespillere i året som gikk:

– Det finnes ikke noe som heter «beste skuespillerinne». Det finnes ikke noe som heter «den beste skuespillerinnen i live», kommenterte hun om en tittel som hun jevnlig hører om seg selv.

Heath vant

Heath Ledger, som døde for et år siden, vant SAG-pris for rollen som «The Joker» i «The dark knight». Utnevnelsen ble mottatt med stående ovasjoner. Med Oscar kan Ledger bli den andre skuespilleren som har vunnet den gjeve prisen etter sin død. Peter Finch vant i 1976 for «Network».

Tv-priser

SAG-priser ble også delt ut til tv-stjerner. Tina Fey, Alec Baldwin og resten av skuespillerne i serien «30 Rock» vant i komediesjangeren, mens reklamedramaet «Mad men» vant for beste skuespillerliste i et tv-drama.

Engelske Hugh Laurie ble kåret til beste mannlige skuespiller for sin grinete Dr. House. Sally Field vant for beste kvinnelige skuespiller for dramaet «Brothers & Sisters».

Her er hele listen:

FILM

Beste skuespillerliste – «Slumdog millionaire»

Beste mannlige skuespiller – Sean Penn – «Milk»

Beste kvinnelige skuespiller – Meryl Streep – «Doubt»

Beste mannlige birolle – Heath Ledger – «The Dark knight»

Beste kvinnelige birolle – Kate Winslet – «The Reader»

TV

Beste skuespillerliste i drama – «Mad men» (AMC)

Beste mannlige skuespiller i drama – Hugh Laurie – «House» (Fox)

Beste kvinnelige skuespiller i drama – Sally Field – «Brothers & Sisters» (ABC)

Beste skuespillerliste i komedie – «30 Rock» (NBC)

Beste mannlige skuespiller i komedie – Alec Baldwin – «30 Rock»

Beste kvinnelige skuespiller i komedie – Tina Fey – «30 Rock» (NBC)

Beste mannlige skuespiller i tv-film eller miniserie – Paul Giamatti – «John Adams» (HBO)

Beste kvinnelige skuespiller i tv-film eller miniserie – Laura Linney – «John Adams» (HBO)

Foto: Reuters/Scanpix
Foto: Reuters/Scanpix
Foto: Reuters/Scanpix
Foto: AP/Scanpix