Som gjest på det legendariske «Late Show med David Letterman» skal man helst, smile, le høflig av vitser, fortelle morsomme historier fra ferien og ellers se nystelt og likandes ut. Men stilen faller ikke like lett for alle. Det ble fort klart da Joaquin Phoenix gjestet programmet onsdag kveld.

Et prstunt?

Skuespilleren kjent fra «Gladiator» og «Walk the line» stilte opp i solbriller, et digert skjegg og bustete hår. Og han svarte for det meste i enstavelser på Lettermans spørsmål. Han har alltid hatt rykte på seg for å være spesiell, og uttalte nylig at han skal slutte med film for å satse på rapmusikk. Han har gitt mumlende intervjuer og stått for en heller merkelig hiphop-opptreden i Las Vegas. Bloggere og amerikanske nettaviser klarer ikke å bestemme seg for om Joaquin Phoenix sin nye stil er et pr-stunt eller om det er ekte.

– Jeg vet ikke hva som vil skje, svarte han da han ble spurt om karrieresvingen.

– Hmmm, jeg vet ikke. Det er ikke lett å forklare noe som har vært del av livet mitt så lenge og nå ikke er det.

Klarte ikke holde seg alvorlig

Letterman klarte ikke å ta den tyggistyggende, mumlende og knappe gjesten sin alvorlig, men brøt ut i latter gjentatte ganger. Det samme gjorde publikum, som tilsynelatende trodde det hele var en spøk. Da Phoenix forklarte at han skulle satse på hiphop og folk i salen begynte å humre, spurte han undrende:

– Var det en vits?

Til enda mer latter fra salen.

– Hva gir du dem? Gasser du dem eller noe?

Se klippet her:

Strevde

Etter mye slit for å få de svarene han ville av gjesten sin, spurte Letterman om Phoenix hadde noen morsomme historier å fortelle. Phoenix så usikkert på ham før han prøvde å ta seg sammen.

– Vel, jeg er sikker på at noe morsomt skjedde.

Og sånn går intervjuet.

Vitser

Avslutningsvis sier Letterman:

– Joaquin, jeg er lei for at du ikke kunne komme i kveld.

Det får fram smilet hos gjesten.

– Du er morsom. Han er en morsom fyr.

Filmen som Phoenix promoterte i New York onsdag «Two Lovers», hvor han spiller mot blant andre Gweneth Paltrow, ligger dermed an til å bli den siste filmen fra Joaquin Phoenix på en stund.

Foto: Youtube
Foto: Youtube