I kveldens episode av «Jakten på kjærligheten» på TV2 inviterte bøndene med seg fire friere hver videre til gårdsuken.

Carl Hilmar Breen (49), som bare går under navnet Calle, fikk testet kjemien med frierne da de danset tango. For Signe Cathrine Grungstad (43) ble det den siste dansen med Calle.

Hun ble sendt hjem, og dette gikk sterkere inn på henne enn Calle hadde regnet med. Frieren besvimte nemlig etter valget. Det kom ikke fram i kveldens episode, men «God kveld Norge» har vist klippet hvor Grungstad detter i bakken.

— Sterkt engasjement

Calle så ikke at Grungstad besvimte, og ble sjokkert da han hørte hva som hadde skjedd.

— Det var innmari leit at hun fikk en så kraftig reaksjon. Det viser at hun hadde et sterkt engasjement, sier Calle.

Han forteller at han synes Signe er en hyggelig dame, men at det ikke føltes riktig for ham å ta henne med videre. Han understreker likevel at det ikke var noe lett valg.

- Ikke følelser

— Hva la du vekt på da du tok valget?

— Jeg måtte vurdere de personlige egenskapene til hver enkelt, måten de var på, og om kjemien stemte. Alle de fire jeg valgte er blide, søte og sprudlende damer.

Calle hadde ikke utviklet følelser for noen av de fire damene han valgte før gårdsuken.

— Jeg hadde ikke fått så mye tid med hver av damene, og hadde ikke rukket å få noen følelser så tidlig. Det var vanskelig å bli ordentlig kjent med dem når det hele tiden var mange folk, lys og tv-kameraer rundt oss. Det er en spesiell måte å date på, sier Calle.

Hjem til gården

Han forteller at han fikk mer tid til å bli kjent med damene da de kom hjem til gården hans i Nannestad, men om det oppstod romantiske følelser vil han ikke avsløre.

Flere av bøndene måtte ta vanskelige valg i kveldens episode. Jan Erik Kjær (41) sendte hjem sin yngste frier Tom Atle Aas (21). Clas Kvisler (35) var i tvil før valget, men endte med å sendte hjem Vibeke Svarverud (31).

Kristian Akervold (32) sin frier Mette Skjeldam (28) valgte selv å trekke seg fra programmet, og bonden hadde derfor ikke noe annet valg enn å la henne gå.

I neste ukes episode flytter de gjenværende frierne inn på gården til sin utvalgte bonde.