KVINESDAL: Et annet hardtslående tilskudd på Norway Rock-programmet kommer i form av tidligere frontfigur i glamrock-bandet Skid Row, Sebastian Bach. Etter å ha forlatt bandet til fordel for en solokarriere i 1996 har han blant annet jobbet med trommeslageren i Smashin Pumpkins Jimmy Chamberlin i bandet The Last Hard Men. Han har også jobbet med Mötley Crue, Lenny Kravitz og har prøvd seg som skuespiller!

BULLET FOR MY VALENTINE. Metalcore-bandet fra Wales har solgt tonnevis av plater siden de startet opp i 2003. Det store gjennombruddet fikk de i 2008 med albumet Scream Aim Fire, som toppet listene verden over. 27. april kom deres siste og tredje plate, Fever. Bullet for My Valentine har blant annet varmet opp for selveste Metallica.

SAXON: De ble en del av ”the new wave of British Heavy Metal” på 80-tallet, og har uten tvil opparbeidet seg lang fartstid i metallbransjen. Britiske Saxon har solgt over 13 millioner plater i løpet av karrieren og har inspirert band som både Metallica, Megadeth og Running Wild.

Under årets Norway Rock-festival feirer bandet sitt 30-årsjubileum og arrangørene lover en konsert av de sjeldne.Med disse tre er hovedprogrammet for sommerens store rockefest i Kvinesdal komplett. I juni vil også arrangørene avsløre hvem som har vunnet drømmejobben; en spillejobb på festivalen fra de lokale Battle of The Bands-konkurransene. Her vil i alt tre band bli trukket ut.

Slash, Motorhead, Twisted Sisters, Megadeath, Immortal og Kamelot er blant de andre bandene som er allerede er blitt sluppet til festivalen.

Flere saker om festivalen finner du her.