KRISTIANSAND: Onsdag starter Cinemateket Kristiansands høstprogram med David Lynch-klassikeren «Eraserhead». I tillegg vises kortfilmene «Six Men Getting Sick» og «The Amputee», som Lynch laget tidlig i karrieren. Kortfilmene akkompagneres av de lokale musikerne Jon S. Lunde og Morten Martens.

— Lynch er en regissør mange har et sterkt forhold til. Filmene kan være forvirrende og ulogiske, men de er alltid underholdende og spennende. Nettopp fordi Lynch gir rom for så mange ulike tolkninger, er filmene tema for samtaler og diskusjoner verden rundt, sier daglig leder for Cinemateket Kristiansand, Irene Torp Halvorsen i en pressemelding.

«Eraserhead» er bare første film ut i en serie av Lynch-filmer som settes opp på Cinemateket i høst. Det vil blant annet bli gjensyn med filmer som «Blue Velvet», Wild at Heart», «Lost Highway» og «Mulholland Drive».

Videre utover høsten vil Cinemateket også vise andre klassikere som for eksempel «Herfra til evigheten», «Guys and Dolls» og en nyrestaurert versjon av stumfilmen «Synnøve Solbakken» i forbindelse med Bjørnson-året.