Storåsfestivalen arrangerer folkemøte i Meldal i kveld, et være eller ikke være-møte for festivalen, forteller sjefen Erlend Mogård Larsen.

Millionbeløp i minus

— Hvis det er et engasjement for å fortsatt ha festivalen, så skal vi helt klart få dette til, sier Mogård Larsen.

Nøyaktig hvor mye årets festival har gått i underskudd med, vil han foreløpig ikke ut med, men festivalsjefen bekrefter at det dreier seg om millionbeløp.

Dermed er Storåsfestivalen nok en musikkfestival i økonomisk trøbbel. Quartfestivalen kjemp

Flere kreditorer

Festivalens styre var i møte i går, og flere kreditorer har utestående beløp.

— At det ville bli underskudd, har vi egentlig visst lenge. Men det viser seg å være større enn antatt. Det har med å gjøre at vi har investert mye i nytt festivalområde, noe som forsåvidt vil gjøre en eventuell festival i 2010 mye billigere, forteller Mogård Larsen.

Håper på kreditt

Hvis festivalen får støtte blant lokalbefolkningen på kveldens møte, håper Mogård Larsen å få forlenget kassakreditt på en million kroner med banken, finne en frivillig akkordløsning med kreditorene, få på plass sponsorinntekter, få løst ut kommunale- og fylkeskommunale midler for 2010 før jul, samt engasjere investorene til å gå inn med kapital.

— Får vi orden på det, kan vi gå i gang med billettsalget for neste år og få økonomi i festivalen, håper festivalsjefen som er optimistisk.

Tror de berger

— Jeg har trua helt til det motsatte er bevist. Hadde det vært en dårlig festival i år, så kunne vi bare lagt ned. Men det var det ikke, det var en av de bedre storåsfestivalen, mener Mogård Larsen.

Storåsfestivalen fikk unisont skryt for sitt grep med å flytte scenene inn i skogen, blant presse, publikummere og ikke minst artister.

Pete Doherty tilbrakte natta rundt et leirbål i skogen , etter at han tidligere nesten ble dratt vekk fra scenen og et entusiastisk publikum .

— Når noe er bra, vil folk komme tilbake, og da tar de gjerne med seg flere folk, håper Erlend Mogård Larsen.