Den arabiske Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan og selskapet Abu Dhabi United Group Investment and Development Limited overtok Manchester City i september i år, og plutselig var det ingen grenser for mye penger klubben kunne bruke på nye spillere. Brasilianeren Robinho ble blant annet City-spiller for rundt 32,5 millioner pund.

Penger

Stadionkonserter er ofte en grei ekstrainntekt for fotballklubber i Europa. Dette hadde Oasis og Take That tenkt å benytte seg av på sine kommende turneer. Oasis annonserte for to uker siden at de neste sommer skal ut på en lengre runde med storkonserter. I et intervju med BBC kommer det imidlertid fram at Oasis møter problemer i hjembyen Manchester. De må nemlig spille på Heaton Park, et område som sjelden benyttes til konserter. Take That må entre Old Trafford Cricket Ground. Gitarist og låtskriver i Oasis, City-tilhengeren Noel Gallagher, forklarer det spesielle valget av arena slik:

– Vi hadde opprinnelig planlagt noen få konserter på City of Manchester Stadium, men jeg tror de nye eierne sa at det ikke er noe behov for å spille konserter der lenger ettersom de åpenbart ikke trenger pengene, uttaler Gallagher.

Paven

Han legger til at det også er fordeler med å spille på Heaton Park. De følger nemlig etter en stor publikumsattraksjon:

– Jeg tror at den forrige personen som opptrådte der var paven i 1982, sa Gallagher.

Oasis gjorde sin aller første stadionkonsert på Manchester Citys tidligere stadion Maine Road i 1996. For City-supporteren Gallagher var det et alternativ som absolutt ikke var aktuelt:

– Heaton Park var den neste passende arenaen etter at City of Manchester Stadium var uaktuelt. Det mest åpenbare ville vært å gå til Old Trafford, men det kommer aldri til å skje, sier han.

På Old Trafford spiller som kjent Manchester United.