Platekompaniet har jobbet lenge med å få klar sin digitale musikkbutikk på nettet. Lanseringen har vært utsatt siden før nyttår, men i dag skulle det store skje.

Umulig

Musikkbutikkens uttalte mål er å «bli større enn iTunes» i Norge.

— Det er mye fokus på digitalmusikk i både media og ellers, og behovet for lovlige gode tjenester er åpenbart stort, så slik sett treffer vi bra, sier nettansvarlig Espen Lauritzen i Platekompaniet til FaroJournalen.

Men åpningsdagen gikk ikke etter planen.

I mer enn fire timer var nettbutikken umulig å komme inn på. Alt man fikk, var en melding om at «siden er under oppdatering», melder digi.no.

- Ikke uvanlig

Nettansvarlig Espen Lauritzen i Platekompaniet sier at det som skjedde ikke var uvanlig. Problemene skyldes intern testing av nettsiden. Men er det ikke litt merkelig at butikken ikke er klar til åpningen?

— Det er slik vi bruker å gjøre dette, vi legger den ut når vi føler oss trygge nok på at den skal virke. Den kommer nok utover dagen, uttalte Lauritzen til NRK.

Ifølge digi.no er nå tjenesten igjen oppe og går. Kvaliteten på musikkfilene opplyses å være tilsvarende iTunes Plus, og prisene er, i alle fall foreløpig, langt lavere enn på iTunes: 59 kroner per utgivelse. Enkeltsanger koster stort sett det samme i begge butikkene, ifølge VG Nett.

Det kommer kanskje ikke som noen bombe at det er Alexander Rybaks «Fairytale» som topper salgslisten første dag.