– Jeg kjører lastebil på dagen og leverer pizza på kvelden, forklarte 38 år gamle waliseren Jamie Pugh til dommerne i «Britain's Got Talent», før han annonserte at han ville synge «Bring him home» fra musikalen «Les Misérables». Den ene av tre sanger han kan, skriver engelske aviser mandag.

Se video her!

«Tapere» trollbinder

Jamie lider av sceneskrekk og har aldri framført noe foran et publikum. Før han bestemte seg for å delta i talentprogrammet som har gitt seerne mobiltelefonselgeren og operasangeren Paul Potts og unikumet Susan Boyle som for to uker siden trollbandt tv-seere og YouTube-tittere verden over. Til sammen har de to over 100 millioner treff på YouTube. Jamie Pughs opptreden er hittil sett av 300.000. Jamie Pugh tok seg imidlertid sammen og ga en følelsesladet framføring som fikk publikum til å reise seg og applaudere.

– For et kort øyeblikk føler jeg meg hel, sa Jamie etter sangen var over.

– Jeg ventet ikke dette fra deg. Du leverer pizza på kvelden, dette er utrolig, sa dommer Piers Morgan. Simon Cowell var også mektig imponert.

– Jeg er et vrak

Til avisen Daily Mirror sier Jamie Pugh mandag at han nå må belage seg på en ny tv-opptreden.

– Det gruer jeg meg til. Jeg er et vrak, ikke en tv-stjerne.

Få har visst om Jamies sangtalent, og etter at opptredenen ble vist på engelsk fjernsyn lørdag var det så vidt han våget seg ned på den lokale puben for å kjøpe sigaretter.

– Da jeg kom inn var det vel 20 stykker som så meg og begynte å klappe. Jeg var så flau at jeg ble helt rød.

Pugh mot Boyle?

Bookmakere tar nå imot veddemål på om den scenesky pizzamannen kommer til å åpne munnen under semifinalen i det hele tatt. En talsperson sier til avisen: – Jeg ser ikke for meg at noen skal kunne slå Susan Boyle, men klarer Jamie Pugh å få ut ordene kan han ha en sjanse.

Pugh selv tar det hele med en viss distanse:

– Kommer jeg ikke over sceneskrekken, så sliter jeg, gjør jeg ikke? Men jeg er ikke materialistisk og det å bli rik eller berømt er ikke noe som driver meg.

Foto: Youtube
Foto: YouTube
Susan Boyle er den store favoritten til å vinne årets store talentkonkurranse i Storbritannia.