Det dreier seg om et barn som kidnappes. For kidnapperen er det hele et spill, han er ikke ute etter løsepenger, heller ikke er kidnappingen seksuelt motivert. Det er spenningen og dynamikken i spillet mellom han og politimakten han søker, og derigjennom en form for oppfyllelse av seg selv.

Derfor kontakter han en høyt anerkjent etterforsker, Alex Cross, som har skrevet en lærebok om/i forbryterprofiler, motiv, handlingsmønstre ved kidnappinger og terrorhandlinger.

Og etter at denne etterforskeren (spilt med myndig ro og overbevisende kløkt av Morgan Freeman), er brakt inn på banen, er spillet i gang. Vi har med to intelligente og slu spillere å gjøre, to spillere som har gjensidig respekt for hverandre. Og spillet utvikler seg finurlig. Men se: Det utvikles, eller rettere sagt, det er blitt utviklet et spill ved siden av det ytre spillet. Dette spillet vever seg også inn i det ytre spillet. Mer sier ikke vi.FANGET I MØRKET

USA 2000Regi: Lee Tamahori Manus: Marc Moss, etter en roman av James Patterson. Skuespillere: Morgan Freeman. Michael Wincott.