KRISTIANSAND: I fjor gjorde Trail of Tears suksess på kontinentet med sin harde og melodiøse doom-metall. CD-en «Disclosure in red» solgte i femsifret antall, og turneen i Tyskland og Nederland endte foran 5000 mennesker på Dynamo-festivalen.Nå har imidlertid samholdet i gruppa sviktet, og septetten fra Vennesla er blitt en ren mannsgruppe. Trail of Tears hadde nettopp gjort ferdig innspillingen av CD nummer to i Jailhouse Studios da guttene i bandet bestemte seg: De kunne ikke lenger samarbeide med vokalist Helene Iren Michaelsen. Bruddet skal ha skjedd uten de helt store scenene, og de gjenværende medlemmene medgir at det var hardt å sparke Helene.Vokser på trær

Nå har de et par måneder på seg til å finne en erstatter, for Trail of Tears kan ikke klare seg uten en kvinnestemme.— Begge platene våre er jo med kvinnevokal, sier trommis Jonathan Perez.- Hun trenger ikke ha bakgrunn fra metal og rock bare hun er seriøs og allsidig, sier gitarist Terje Heiseldal. Guttene har nettopp hengt opp flyers på konservatoriet i håp om å få napp. Et kor derfra deltok nemlig nylig på innspillingene i Jailhouse Studios.- Det er vel ikke akkurat slik at kvinnelige metallvokalister vokser på trær?- Jo det er akkurat det de gjør. Men de sitter for seg selv og sier ikke noe. De som vil ut og rocke litt bør si fra til oss, mener Heiseldal.Nytt selskap?

— Er det et krav at vedkommende må bidra musikalsk?- Ikke nødvendigvis. Men hun må gjerne være selvstendig og lage sine egne tekster, sier Perez.Trail of Tears nye plate kommer først ut i slutten av mai, og da har også turnesesongen startet.- Vi er innbudt til et par festivaler allerede. Og flere mellomstore plateselskaper har begynt å snuse på oss. For eksempel Napalm Records, sier Perez. Kontrakten med nederlandske DSFA Records går nemlig ut nå.