Det kan godt hende det fins et større marked for Sgrow ute i verden enn her hjemme. Duoen har allerede gjort konserter i mange land, og det er vel litt typisk norsk å skape god elektronika. Vilde Nupen fra Kristiansand er vokalist, mens Kristoffer Lislegaard tar seg av det lydmessige. Sgrow ga ut en EP i mars 2013, og nå er de endelig klar med en fullengder på ti låter. Åpneren «Lovedrunkjam» setter en standard for hvor de plasserer seg i det åpne landskapet mellom pop og til det andre ytterpunktet som nærmest er avantgardistisk.

Det betyr at albumet har en del motstand i seg . Musikken krever sin lytter, og det lønner seg å høre noen ganger før du bestemmer deg om du liker dette eller ikke. Lettest å falle for er nok de singleutgitte «Unearthly» og den aller mest poppa og mest fengende «We Were Young (Now We Are Something Else)».

Variasjonen er stor og god. Låten «Nature» er naken, sakral, drømmende og vakker med sine vevre bakgrunnslyder. En annen vinner er «The Wind», som er en slags kraftballade som bygger seg opp mot en mektig avslutning. Ikke alt er like bra og sterkt, men det fins mange gode grunner til å sjekke ut Sgrows fargerike lappeteppe av smarte påfunn.