TalentfulleOakland Rain varmet opp for et snakkesalig publikum under fredagens konsert påKick. Varsellampene lyste. Hvordan skulle dette gå når Jonas Alaska skulle overtamed sine melankolske og rolige låter? Men da hovedpersonen selv satte i gangmed kassegitaren sin, var det så stille som det er mulig å få det påKick.

JonasAlaska fikk sitt gjennombrudd med et selvtitulert debutalbum i 2011. Etter dethar Åmligutten vært et kjent fjes, spesielt her på Sørlandet.

Alaskahar en egen særegenhet som utstråler en ro og selvsikkerhet på scenen. Publikumstår nesten som paralyserte når han fremfører sine første låter. Han fårselvfølgelig ekstra respons med den kjente låten "October" og gir ossen smakebit på en ny sang som egentlig ikke er ferdig og heller ikke har noenavn.

Etteren stund kommer kjæresten Billie Van inn på scenen for å kore på "Mary,I'll Remember This" og den mer livlige "How Could I Forget".Publikum benytter denne raske låten til å løsrive seg litt og ikke minst pratelitt ekstra, men vi blir fort dratt tilbake inn i Alaska-universet. "Hvisdere tror vi skal opp i tempo nå, så tar dere grundig feil. Vi skal ned i noemørkt og dypt", forteller han til et lattermildt publikum før vi atter engang blir med ned til dypet med låten "If Only As A Ghost".

Alaskahar nylig kommet ut med albumet "Yonger", som i større grad handlerom tenåringsproblemer. Lydbildet har gått fra kassegitar til mer røffe ogbandbaserte sanger. Dermed blir kassegitaren byttet ut med elgitaren halvveis ikonserten, og bandet med Erland Dahlen på trommer, Cato Salsa Thomassen påkeyboard og Tobias Flottorp Heltzer på bass tar plass på scenen. De gir alt ileveringen av "I'm Sorry".

Medtanke på vokalprestasjonene passer nok Alaska bedre til det lavmælte, og bandetoverdøver han til tider. Stemmen virker anstrengt og nærmest sprekker når hanøker dynamikken. Harmonien mellom han og Billie Van blir også noe surt under delyse partiene på låten "Animal".

Påden andre siden spiller bandet bra, og det er godt med variasjon i konserten.Man merker at Jonas Alaska hører hjemme på scenen og han sjarmerte oss på sinegen finurlige måte i kveld.