Sammen sprenger de rammene for tradisjonell julemusikk. Vi snakker om stemmen fra Beady Belle, koret SKRUK og en veldig kompetent jazztrio. Men de gjør det ikke vanskelig for lytteren for det om. To-tre lytterunder så er det mulig å påstå at dette er årets beste nye juleplate. Riktignok har det kommet overraskende få nye juleplater i år, men Beate S. Lech & SKRUK ville hevdet seg bra uansett. For det nydelige lydbildet og den delikate produksjonen på Høytidsrom låter bra i år, og antagelig de kommende julehøytidene også. Slik er det med de beste juleplatene; de varer og holder seg bra år etter år.

Ofte har det vært slik med Kirkelig Kulturverksted sine utgivelser; at de stadig vekk klarer å gjøre noe nytt med våre sang— og salmeskatter når det handler om jul. Absolutt imponerende. Her har Beate Lech fått anledning til å boltre seg arrangementsmessig, mens plateselskapets dominante person, Erik Hillestad, er med på produksjonsbiten. Jazztrioen Andreas Bye (trommer), Andreas Ulvo (tangenter) og Marius Reksjø (bass) skaper puls og rytmer til denne storslåtte lytteopplevelsen som Høytidsrom er.

Vi får kjente julesanger som «Stille natt», «Det hev ei rose sprunge», «Mitt hjerte alltid vanker» og «Her kjem me Jesus, dine små» med ny farge i en sterk og betagende atmosfære. I tillegg har Lech og SKRUK tatt for seg en rekke med litt mer ukjente og internasjonale låter, som er gjendiktet og oversatt til norsk. Det gir dette albumet en ny og ekstra dimensjon i den lange rekken av juleplater vi har fått servert opp gjennom årene.

Beate S. Lech sin mormor får også litt plass. Hun har skrevet den strålende «Guddoms kjærleik», og den blir framført på en guddommelig måte, slik som de fleste andre sangene på dette glimrende albumet. Lech og koret veksler på å ha og eie den bærende solistrollen vokalt sett. Det skaper variasjon og spenning hele veien. Spillet og de instrumentale øvelsene er krydderet som får det til å låte som et fullendt og smakfullt album.

Det hele er spilt inn i kulturkirken Jakob i Oslo; et kvalitetstegn i seg selv. I alle fall når det er Kirkelig Kulturverksted som står bak. Skal du kjøpe en juleplate som er ny av året, så må det bli denne.