Det er høst. Snart er det vinter. Balladen "The Winter In My Heart" med The Avett Brothers fra North-Carolina er kanskje årets vakreste låt.

Her er mye annet som låter fint også. Liker du miksen av folk, pop og country a la The Jayhawks er det bare å sikre seg "The Carpenter" med en gang. Åpneren "The Once and Future Carpenter" setter standarden med en fintfølende og besettende vokal fra brødrene Seth og Scott Avett. Neste låt, "Live and Die", er minst like sterk, før de gir verden den uimotståelige "The Winter in My Heart".

theavettbrothers.jpg

Deretter slår de til med et par rocka spor som også har kraften og substansen i seg til å forføre. På "February Seven" er de tilbake på americana-sporet, før de leverer nok en sterk ballade med "Through My Prayers". Det låter sterkt og fint etter det også, og det er bare å slå fast at The Avett Brothers kan være minst like spennende og fristende å høre på som Bob Dylan, Neil Young, Ryan Adams og nevnte The Jayhawks.Superprodusent Rick Rubin har gitt dem et organisk lydbilde som dyrker fram stemmene, spillet og låtene til et maksimum og til en fullendt lytteopplevelse, akkurat slik han gjorde det på gjennombruddsalbumet til The Avett Brothers, "I And You And Love", fra 2009. På "Down With A Shine" leverer de fengende folkpop så det holder, og de får til det meste av det de prøver seg på med et album spekket av variasjon som tyter og syder over av nærhet, nerve og sjel.

Ta dem inn i stua di, inn i bilen eller inn i øreklokkene. Når du er overbevist om at dette er det vakreste som fins, er det bare å pløye seg bakover i katalogen til The Avett Brothers. De har gitt ut seks gode album tidligere, men dette er antagelig deres beste.