KRISTIANSAND: — Jeg trodde ikke mine egne øyne. Jeg var sikker på at det ikke kom til å gå, og det gikk flere timer før jeg brydde meg om å sjekke oversikten. Jeg fikk sjokk da det gikk opp for meg. Det er noe av det kuleste som har skjedd meg, sier Marte Wulff.

Det var før påske Kristiansand-artisten fikk beskjed om at hun er tildelt et arbeidsstipend på 202.000 kroner av Kulturrådet. Det betyr mye for en artist som er midt i sitt største plateprosjekt noen gang. I sommer skal hun nemlig spille inn et album med Kristiansand symfoniorkester i Kilden. Wulffs søknad har åpenbart overbevist Kulturrådet om at 32-åringen mener alvor.

— De har skjønt hva jeg tenker og hva jeg prøver å få til. Så har jeg jo gjort en del ting tidligere, selv om jeg har vært borte noen år. Jeg føler at jeg må etablere meg på nytt og bygge en litt større plattform for meg selv. Det betyr at karrieren etter hvert skal kjøre seg selv og at jeg skal lage et plateprodukt som jeg kan turnere med i lengre tid, sier hun.

Anerkjennelsen viktig

Wulff flyttet tilbake til Oslo i september etter et opphold i Danmark. Og arbeidsstipendet gjør at hun nå slipper å tenke på så mye annet enn musikk de nærmeste månedene.

— Anerkjennelsen betyr like mye som pengene. Jeg har en god følelse og føler at jeg har tatt et skritt i riktig retning. Det er dette jeg ønsker å gjøre. Det er nok nøling nå, sier hun.

Plata med KSO skal spilles inn i løpet av tre dager i juni. Akkurat nå er Wulff i arrangeringsprosessen.

— Vi holder på å skape rammen rundt låtene. Det er kjempegøy, jeg tror nesten det er det aller morsomste stedet å være når man jobber med en ny plate.

— Hva er ambisjonene dine med dette prosjektet?

— Jeg får muligheten til å lære veldig mye ved å jobbe med mange kompetente folk. Og det er fint at det knytter meg mer til Kristiansand og at jeg får muligheten til å spille i Kilden. Så har det lenge vært en stor drøm for meg å jobbe med et orkester, for jeg synes det er noe av det vakreste som fins, sier Wulff.

Nytt verk fra Berge

Tidligere direktør i Kristiansand symfoniorkester, Håkon Berge, mottar også 202.000 i arbeidsstipend.

— Nå skal jeg skape kunst selv. Jeg er kommet i en alder der jeg måtte bestemme meg for om jeg skal fortsette med administrasjon eller gå tilbake til å være komponist. Det har jeg nå gjort. Og jeg bestemte meg for det lenge før jeg fikk vite om dette stipendet. Det er jo en risikosport jeg driver med, så jeg er veldig glad for denne støtten, sier han.

Berge har tidligere skrevet en rekke bestillingsverk som komponist, men nå gir kunstnerstipendet ham en litt friere rolle.

— Det er fantastisk å være frilanskunstner og ikke avhengig av bestillingsprosjekter. Jeg har levd mesteparten av mitt liv som kunstner og aldri tidligere fått et kunstnerstipend. Det gir meg en viss frihet, sier han.

Etter et lengre sykefravær er Berge tilbake på Kilden som musikalsk ansvarlig for musikalen "Evita", som har premiere 19. april. Deretter flytter han fra Kristiansand til hovedstaden.

— Det blir Oslo fra våren eller sommeren. Det er der matfatet er for sånne som meg, sier komponisten.

Får stipend: Håkon Berge. Foto: Torstein Øen